Esperança Camps - Dietari

El cos deshabitat, amb la premsa de Barcelona

Primer contacte de El cos deshabitat amb la premsa de Barcelona. De fet, primer contacte meu com a escriptora amb la premsa de Barcelona. La trobada amb els periodistes va ser a la llibreria Proa Espais. Força agradable i entretinguda, amb un munt d’intervencions des de la taula, però també entre els companys.

Allà vaig conèixer en persona en Xavier Gafarot, cap de premsa de Proa, amb qui ens hem creuat desenes de correus electrònics i hem parlat un munt de vegades per telèfon, però mai no ens havíem vist (aquest és un tema del que m’agradarà escriure alguna vegada, el de la relació que s’estableix amb les persones amb qui intercanvies informació, paraules, comentaris, fins i tot amb qui treballes, però no les has tingudes mai davant).També vaig conèixer en Lluís Vilarrasa, que també és blogaire, i guanyador del premi Roc Boronat amb Pares i fills, un recull de relats que té molt bona pinta.

Mentre fèiem temps entre una trobada i una altra, vam anar de llibreries. Evidentment, a Proa Espais, El cos deshabitat ocupava ahir un espai privilegiat. Baixant pel carrer Mallorca ens vam topar amb la llibreria La Central. Sincerament, no la coneixia. Ara he vist al web que la van crear l’any 1995, quan feia anys que jo ja no vivia a Barcelona. Em va encantar. El soroll de la fusta quan camines em va fer una sensació de calidesa immensa. Vaig comprar el llibre de Maruja Torres (a València també hi era, és clar, però em va fer gràcia comprar-lo a BCN, i si hagués tingut temps d’acostar-me al Raval, encara hauria estat millor) i vaig veure un muntet de cossos deshabitats just al costat d’un muntet d’homes manuscrits. Quina il·lusió! El meu llibre al costat del de Manuel Baixauli.

Després de dinar ens vam fer un cafè a La casa del Llibre, al Passeig de Gràcia. A Barcelona no l’han llevada, la cafeteria, contràriament al que han hagut de fer a València. I encara una altra diferència, igualment important: contràriament a la Casa del Llibre de València, els llibres en català estan a Barcelona estratègicament col·locats a la primera taula de novetats, la del costat de la porta, igual que tot el fons d’autors catalans que ocupen la paret de l’entrada. Allà vaig fer aquesta foto amb el mòbil, dissimulant un munt. També és bona la companyia que tenia el cos: el Quiet de Màrius Serra i el Silenci de Plom de Salvador Company.

Va ser un dia intens, ben aprofitat, i ple de coneixences interessants.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura