Esperança Camps - Dietari

Barcelona, viatge a la perifèria criminal

Barcelona, viatge a la perifèria criminal
  • Títol: Barcelona, viatge a la perifèria criminal
  • Editorial: Alrevés Editorial
  • Any: 2017

De la contraportada:

Vint autors, deu dones i deu homes, escriuen sobre deu barris de la Barcelona més criminal i perifèrica. Barcelona o Barcelones? Potser no ho havíeu pensat, però la capital de Catalunya amaga moltes possibles ciutats en el seu interior. I en totes s’hi produeixen crims. O com a mínim això pensen vint dels millors escriptors de novel·la negra del país, que per parelles ens esbudellen deu barris de la ciutat i els converteixen en objecte literari. Negre, és clar. Perquè hi ha molta vida i molta mort més enllà de les rambles i del passeig de Gràcia. I mereix que algú ens els expliqui.

I és que des de les Olimpíades, ara fa vint-i-cinc anys, Barcelona s’ha transformat de forma espectacular. D’una banda hi ha hagut la recuperació del front marítim, primer al Poblenou i més recent, amb el Fòrum, a la zona del Besòs. Després hi ha hagut les intervencions puntuals en barris com el Raval, obertura de la Rambla, o la zona de Glòries, que vol convertir-se en el nou districte empresarial i tecnològic amb els 22@, una mica frustrat per la crisi econòmica. I després amb el pla de millora de tots i cadascun dels delictes.

Els vint autors són: Mireia Llinàs, Josep Lluís Roig, Empar Fernández, Lluís Bosch, Margarida Aritzeta, Andreu Martín, Graziella Moreno, Albert Figueras, Núria Cadenes, Juli Alandes, Susana Hernández, David Marín, Anna Maria.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La por 'Les sabatilles rosanarrativa breu 'Loniaobra col·lectiva La cervesa de la Highsmithobra col·lectiva Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura