Esperança Camps - Dietari

El cos deshabitat, la contraportada

El calendari de El cos deshabitat va cremant etapes. Ja hem parlat amb la gent de la Llibreria l’Odissea i estem a punt de tancar una data per a la presentació a Vilafranca del Penedès. Tan bon punt estigui confirmat ho farem saber aquí. A Vilafranca ja coneixen l’obra perquè el Consell de Cent Lectors la va seleccionar, ara, però, em farà gràcia tornar-hi amb la novel·la en forma de llibre. Ja hem presentat la coberta, ara toca presentar el text de la contraportada. L’ha fet la gent de Proa, que jo no m’hi veia amb cor.

Fa uns dies parlava d’aquesta relació tempestuosa que mantenc amb els títols de les meues novel·les, i em sembla que tampoc no m’ho passaria gaire bé intentant confegir un text destinat a “vendre” l’obra. Aquí el posam ja per anar fent boca.

L’escriptor menorquí Joan Carles Rosselló té un accident mortal de moto mentre va al port de Ciutadella. No porta casc i els frens han fallat davant d’una gran taca d’oli just en el revolt on ha tingut l’accident. Accident..? I si fos un crim...?

D’entrada, El cos deshabitat és la novel•la d’una parella en crisi estructurada a partir de dos monòlegs alternats, el de l’escriptor i el de la seva esposa. Però és molt més que la crònica d’un fracàs matrimonial. Joan Carles i la seua esposa tenen un veí alemany inquietant, Hans, rere el qual s’amaga un assassí nazi que experimentava amb vides humanes als camps de concentració.

El cos deshabitat és una novel•la compacta, sense fissures, que atrapa el lector des del primer moment.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura