Esperança Camps - Dietari

Cançoníssima, a Ciutadella

Si no hi ha res de nou, dijous dia sis d’octubre s’inaugurarà a Ciutadella l’exposició Cançoníssima. Serà a la Sala d’exposicions del Roser. La mostra l’organitza l’ajuntament de Ciutadella i és una producció de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

Em fa il·usió que Cançoníssima vagi a Ciutadella. L’expo ja s’ha pogut veure a València i a Palma (en aquest post ja en parlava). La base del muntatge és la col·lecció de vinils d’en Jesús (em perdonau l’autobombo?) El que es podrà veure a Ciutadella és alguna cosa més que portades de discos. Inicialment, la mostra va ser concebuda per commemorar el 50 aniversari de l’aparició del primer disc de música “moderna” en català. Era un single: “las hermanas Serrano cantan en catalán”, es deia. Per a contextualitzar-la, es va intentar un diàleg entre artistes i cantants. D’aquesta manera es podia veure com els artistes plàstics de gran renom en l’època es van abocar a donar obra o a fer-ne de nova per a il·lustrar les portades dels discos que s’anaven editant.

El que es podrà veure a Ciutadella també té molt d’això. La base de la mostra és la mateixa que ja s’ha vist a Palma i a València, però té un apartat molt especial dedicat a la irrupció de la cançó a la nostra illa. A Menorca els pintors, fotògrafs i dissenyadors també es van implicar en la confecció de portades de discos que ja són icones de la música que es fa o que es feia a Menorca.

Al Roser hi veureu com dialoguen l’obra plàstica i la música. Hi haurà també moments per l’evocació perquè hi haurà un apartat dedicat a la cartelleria del moment. Amb sorpreses molt agradables i amb un material que té un gran poder evocador.

A això ha dedicat en Jesús bona part de les vacances aquest estiu. A parlar amb uns i altres. A recollir material. La rebuda de tots els implicats no ha pogut ser millor. Des del departament de cultura de l’ajuntament també hi treballen ferm. Hi ha il·lusió per veure un trosset de les nostres bandes sonora i dibuixada... Ja us anirem contant més coses. De moment, us deix amb unes fotos de les mostres de València i Palma.

Comentaris

Elena

Re: Cançoníssima, a Ciutadella

Elena | 21/09/2011, 09:56

Un contingut excepcional en un marc inigualable!

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura