Esperança Camps - Dietari

A l'Octubre, un any després

Hi ha dies que et venen de gust, i altres que són un pal. Aquesta setmana, en general, a mi em ve molt de gust. Em passen coses molt agradables i tract amb persones que sé que no em volen cap mal. Dijous, entre dues presentacions de Subsòl, vaig tenir el gust de participar en un acte a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València. Se celebrava el primer aniversari de l'Espai Illes Balears, i en aquesta ocasió van voler fer ben visible, que les Illes Balears són més que Mallorca. Així és que bona part de l'acte va estar dedicat a la presentació de l'IME. L'institut Menorquí d'Estudis.

La professora Fina Salord, que durant molts d'anys n'ha estat la presidenta del Consell Científic, va ser l'encarregada d'explicar què es fa en aquell organisme. Entre altres coses tenen un servei de publicacions que serveix per deixar fixat el coneixement que es fa a l'illa, tant des de dins com des de fora. No obliden la literatura, que publiquen en la col·lecció anomenada Petit Format. I així, Fina primer, i després el Cap de la secció de Llengua i Literatura, Ismael Pelegrí, van parlar de Zero Graus. El relat continua fent camí. Va ser creat a València, va anar a Menorca i ara torna a València de la mà de l'IME i de l'Espai Illes Balears.

Tant l'un com l'altre van dir coses molt xules del llibre, i jo no puc fer altra cosa que estar molt agraïda. A ells, a l'IME, i a l'Espai que durant aquest any, ho va dir n'Eliseu Climent, i també el director general en Pere Joan Martorell, ha fet una mitjana de quatre actes cada més, en els quals han assistit devers 3.000 persones. Al centre de València, a l'Octubre.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura