Esperança Camps - Dietari

Joan Pons guanya el Ciutat d'Alzira

Són Les tres de la matinada de dissabte. Acabam d’arribar d’Alzira, del sopar de lliurament dels premis literaris que porten el nom de la ciutat. Enguany era l’edició que fa vint-i-una del concurs de novel·la, el més antic de tots els que conformen el certamen. Estic molt contenta: el guanyador ha estat en Joan Pons. L’escriptor de Ferreries, autor, entre altres, de novel·les com El laberint de les girafes o Sorra a les sabates. A la foto que li ha fet en Jesús, el podeu veure ben afavorit i ben nerviós. Hem compartit taula i pràcticament no ha tocat res dels plats que els cambrers han anat col·locant-li davant. La novel·la guanyadora, La casa de gel, és una obra magnífica, m’ha dit Joan Carles Girbés, l’editor de Bromera. La llegirem amb molt de gust quan, a la primavera, surti publicada a la col·lecció L’eclèctica.

Aquesta sorpresa ha fet que la nit hagi estat rodona. A banda d’en Joan, hem compartit taula, conversa i confidències amb col·legues com Vicent Borràs, Manuel Baixauli, Urbà Lozano, Xavi Sarrià i M. Carme Roca, guanyadora del premi de Literatura Juvenil. A la foto no sortim gaire afavorits, però ens l’ha feta en Jesús amb el meu mòbil, un estil informal que diu més amb el look d’aquest blog.

A banda, he saludat un munt de gent. Pep Castellano, guanyador del premi de literatura infantil, estava content i emocionat com un infant. Juli Capilla i Josep Ballester, asseguts a la taula dels jurats. Paco Muñoz, Diego Gómez, Manel Joan Arinyó, Víctor Labrado, i molts més col·legues, amics i coneguts. Gent que potser fa molt de temps que no veia, però que fa goig saludar al menys una vegada a l’any en els premis d’Alzira. 900 persones omplien la sala.

La crisi, la possible fusió de Bancaixa amb la Cam i la marxa del rector Francisco Tomás han estat alguns dels temes que han dominat els discursos oficials.

Fins aquí la crònica, personal, és clar, com no pot ser d'altra manera. La nit ha tingut altres guanyadors. Felicitats a tots. Al web de Bromera hi trobareu tota la informació sobre la seua obra i la seua carrera.

Apunts relacionats

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La por 'Les sabatilles rosanarrativa breu 'Loniaobra col·lectiva La cervesa de la Highsmithobra col·lectiva Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura