Esperança Camps - Dietari

A la biblioteca de Ciutadella (des dels Pirineus Atlàntics)

Escric això des de la taula reservada a ordinadors portàtils de la biblioteca de Ciutadella, el meu poble. El meu nom d'usuari i contrasenya d'avui són: per8 perry8. Tots els llocs estan ocupats. Gent jove. Un parell d'estudiants que redacten un treball. Un parell d'estrangers.... S'està bé, aquí. Silenci i aire condicionat. Només s'escolta de tant en tant algun truc de telèfon mòbil o el teclat d'algun company de taula que escriu amb molta passió. He comprat un bòtil d'aigua fresca de mig litre de ca's cavaguell. Fa set avui.

Hauria de parlar del cap de setmana passat als Pirienus, a Oloron Senta Maria, als Pirineus atlàntics, en una trobada d'escriptors catalans i occitans. Van ser tres dies molt guapos, divertits i intensos. Em va servir per prendre consciència de la precarietat en que es troben els parlants i també els escriptors occitans. De la poca gent que parla, entén o milita en aquesta llengua. Em vaig donar compte també de la fermesa de la gent que lluita per a dignificar-la, per a que no es mori. Per a ells, la presència dels escriptors catalans representava un reconeixement que els nega l'estat francès. Els organitzadors de la trobada ens van omplir totes les hores amb activitats, sortides i explicacions perquè ens féssim una idea de la situació.

Tot l'anterior estava amanit amb la sonoritat de la llengua occitana i un paisatge verd, molt verd. Amb aigua que sempre corria, amb rius que, tal com va observar el company Urbà Lozano, transcorren cap al nord i no cap al sud. Allò de tots els colors del verd es compleix en aquella zona pirinenca on encara vam veure neu als pics més alts. Em sembla que va ser una bona experiència.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura