Esperança Camps - Dietari

Xàtiva

Ens ho vam passar bé anit a Xàtiva. Van venir els meus pares, i la mare d'en Jesús, i les filles. A l'acte de lliurament dels premis literaris que duen el nom de la ciutat es van celebrar els 200 anys de la recuperació del nom de la ciutat. La Xàtiva socarrada va ser durant uns anys la colonia de San Felipe. Un diputat xativí a les Corts de Cadis va aconseguir recuperar el nom de Xàtiva, i això els va fer reviscolar com a poble. Els actors ho van representar de manera molt gràfica i entenedora. Crec que na Júlia va aprendre una lliçó d'història.

Vaig conèixer personalment Josep Maria Balbastre, que va guanyar el premi de poesia, i de qui he llegit algunes coses molt interessants. Per mi és un plaer compartir el cartell amb ell. I vaig saludar Pep Castellano, molt recuperat de l'accident que va patir. Ahir es presentava la novel·la amb què va guanyar l'any passat el premi Blai Bellver. Ja em van avisar que l'any que ve em tocarà a mi. Bromera publicarà la novel·la el mes d'octubre que ve. Esper que ja tindré un títol. Mirau aquesta dona és la primera frase, i amb aquest lema la vaig presentar al certamen. Alguns ja coneixeu la meua dificultat per a titular les meues obres. Aquest any em dóna tranqulitat. Per a trobar un bon títol i per a revisar a fons el text.

Em farà il·lusió veure la novel·la publicada. No és fàcil ni amable, com em sembla que no són cap de les altres meues novel·les. Tenim temps. En tornarem a parlar.

Gràcies a tots de tot.

Comentaris

Xavier Aliaga

Xàtiva

Xavier Aliaga | 31/10/2011, 09:26

Enhorabona, celebre que hages guanyat el premi del meu poble. Sort amb la publicació i l'acollida.

esperança

Re: Xàtiva

esperança | 31/10/2011, 07:07

Gràcies pel vostre suport, Ramon i Elena.

Elena

Re: Xàtiva

Elena | 31/10/2011, 07:02

Enhorabona. Tenc moltes ganes de llegir la nova novel·la! Segur que m'encantarà com les altres.

Ramon Sellas

Re: Xàtiva

Ramon Sellas | 31/10/2011, 06:44

Enhorabona!

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La por 'Les sabatilles rosanarrativa breu 'Loniaobra col·lectiva La cervesa de la Highsmithobra col·lectiva Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura