Esperança Camps - Dietari

Subsòl, d'Unai Siset

“Potser et preguntes què és açò. No t’espantes. És la proposta d’un joc literari que té com a finalitat superar l’actual crisi económica (o no). Algú ha engrescat algú altre, i aquest algú altre ha engrescat un tercer, i arribem a tu com a quart graó de la cadena….)”

Així començava un molt més extens correu electrònic que vaig rebre el 8 d’abril del 2009, a les 19:37. Em sembla que era dijous o divendres sant. El correu deia les paraules màgiques: “joc literari”. Vaig contestar que sí, tot d’una. I la cadena va anar sumant fins a set baules.

Del vuit d’abril del 2009 al quinze d’octubre del 2010 ens han passat moltes coses, quasi totes divertides. La millor de totes és que set escriptors que en principi tenim poques coses en comú, excepte que vam néixer a la dècada dels anys seixanta i que vivim al País Valencià, ens en posat d’acord per fer un llibre de relats. Subsòl. Un llibre que no té vocació d’antologia, sinó ben al contrari. Subsòl es pot llegir, s’ha de llegir, com una novel·la. El nexe comú és tan potent o tan fi com una fotografia del metro de París, plena de personatges. Unai Siset ha indagat en la vida, real o imaginària, d’aquests personatges, l’ha reconstruïda i ha confegit els textos que formen el llibre. Cada ú de nosaltres ho ha fet al seu estil. Cada ú de nosaltres ha interactuat amb els companys.

El resultat és aquest llibre que té perfil a Facebook i blog propi. Fins ara hem jugat amb el lector, hem intentat mantenir l’anonimat, hem elaborat el llibre amb la màxima discreció, i fins a hui que l’obra arriba a les llibreries, no hem destapat els nostres rostres.

Com cada vegada que un llibre meu surt al carrer no deix de tenir còssigues a l’estómac. Hi ha hagut nervis aquests darrers dies... Però sobretot, hi ha un munt d’il·lusió. En aquest cas, il·lusió multiplicada per set. A més hi ha tot l’interès i les ganes que Bromera ha posat en aquest projecte, que li va arribar fet, i que l’ha sabut conduir fins al que és avui, un llibre que espera el favor dels lectors.

Els personatges que surten a la fotografia que ens va fer en Jesús fa unes setmanes són: Pasqual Alapont, Àlan Greus, Vicent Borràs, Manuel Baixauli, Vicent Usó, Urbà Lozano, i jo mateixa. Formam el col·lectiu Unai Siset, i signam un llibre de relats que es titula Subsòl.

Comentaris

isidre

Lector confés

isidre | 18/10/2010, 10:16

I tant! I ben content de ser-ho. Ara estic viatjant-hi amb la paisana riolenca Orofila Martí. Quan la buscaré a l'arxiu del poble encara podrem compartir més coses. De moment ja he mirat, per fora, el seu casalot d'Albalat.
Ben senzillament, amic Unai: GRÀCIES!

L'Encobert

Ben templats i ben creats

L'Encobert | 17/10/2010, 17:33

La veritat és que heu eixit molt bé en la foto, tots i totes. Crec que és la millor alineació que podia tindre el València.
Amb vosaltres la victòria està assegurada.
Amunt!

Antoni Gómez

Re: Subsòl, d'Unai Siset

Antoni Gómez | 16/10/2010, 13:11

M'alegre, Espe, mentra hi haja escriptura, hi ha esperança.

esperança

Re: Subsòl, d'Unai Siset

esperança | 16/10/2010, 10:26

gràcies Pep. com tu, compartim la passió per la literatura, i amb aquest projecte hem volgut explorar un nou territori.

Pep Castellano

Creatius

Pep Castellano | 16/10/2010, 10:20

Sou creadors ben creatius. M'encanta el projecte. L'enhorabona als set.

esperança

Re: Subsòl, d'Unai Siset

esperança | 15/10/2010, 14:20

gràcies, Isidre. seràs el nostre primer lector confés!
Sònia: moltes gràcies.

isidre crespo

Curiositat

isidre crespo | 15/10/2010, 11:37

Acabe d'adquirir el llibre. Lògicament, m'intriga el projecte. Ja som amics, veritat?
Espere passar-m'ho bé en aquesta aventura.
Us desjitge molt d'èxit.
Fusterianament

sònia moll

Re: Subsòl, d'Unai Siset

sònia moll | 15/10/2010, 10:06

L'enhorabona! M'encanten aquests projectes!

esperança

Re: Subsòl, d'Unai Siset

esperança | 15/10/2010, 09:17

gràcies, Elena. aquests projectes tenen gràcia, i anima molt veure el resultat en forma de llibre de relats. les fotos de París són una meravella, cert. Unai Siset s'ha lluit passejant Subsòl per la ciutat on va sorgir tot.

Elena

Re: Subsòl, d'Unai Siset

Elena | 15/10/2010, 08:10

Un projecte molt creatiu. Les fotos que heu anat penjant a Facebook m'han encantat, sobretot les del llibre viatjant per París.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura