Esperança Camps - Dietari

Amb els alumnes de l'Escola de Magisteri de València

Aquest és un post dedicat. Dedicat als alumnes de Literatura Catalana de l’Escola de Magisteri de València. Ja ho vaig anunciar a un post anterior, ahir vam tenir una trobada per xerrar de literatura, de música i de tot el que ens va venir de gust. Una part dels alumnes s’havien llegit Històries del Paradís, de Xavi Sarrià; una altra part havien elegit Quan la lluna escampa els morts; i uns altres no n’havien llegit cap. Tots, però, van participar d’una trobada que per a mi és una festa.

Hi va haver preguntes i intervencions molt interessants. Els grups que havien organitzat l’acte s’havien preparat presentacions d’aquestes del powerpoint, amb música, amb dades sobre els autors. S’ho sabien tot, de nosaltres! Em va agradar també la diversitat d’edats i de formació dels assistents, i de tots, tots, em va cridar l’atenció el seu interès. Interès per la literatura, per la situació de la nostra llengua a l’escola i als mitjans de comunicació públics, pels baixos índex de lectura. Supòs que com que érem a una escola que forma mestres, ells saben que damunt les seues esquenes pesarà la responsabilitat de la formació primera de les pròximes generacions de valencians i valencianes. Fer ciutadans lectors, fer ciutadans respectuosos amb la cultura, fer ciutadans competitius, fer ciutadans sensibles... Una responsabilitat formidable si es té en compte l’aparent poc interès de l’administració perquè aquesta formació compte amb tots els mitjans humans i tècnics perquè sigui reeixida.

Evidentment, la presència de Xavi Sarrià, el líder d’Obrint Pas, va ser un element fonamental per a l’assistència de gent que quasi omplia a la sala. En Xavi s’està convertint en un ídol de masses, i això és fantàstic, perquè dóna normalitat a la nostra cultura. He de dir que els Obrint m’agraden, però m’atreu més la figura del Xavi escriptor i articulista, i la del Xavi conversador, en la curta i en la mitja distància. Ja sé que és impossible separar tots aquests camps: ell és una persona. Ell sap què espera el públic d’ell, i, a última hora, fins i tot es va veure empès a cantar un dels seus temes, tal com estava, assegut a la taula i sense cap tipus d’acompanyament.

Fins aquí la crònica. El meu agraïment als alumnes, a les professores Pilar i Alícia, que ja sabeu, teniu el capítol de comentaris obert aquí baix per tot el que vulgueu explicar o matisar. Ah, les fotos, ja ho heu vist per la qualitat, aquesta vegada són d’en Jesús. Les que vaig fer amb el mòbil des de la taula, les he penjades al facebook, un suport encara molt més efímer que aquests fulls de dietari.

Comentaris

ecamps

Re: Amb els alumnes de l'Escola de Magisteri de València

ecamps | 15/04/2010, 18:00

Lourdes: "els ulls de'n martin" és un conte que vaig escriure l'any passat i que vaig penjar al bloc. ara forma part d'un recull de relats breus que publicarà la conselleria de sanitat del govern de les illes balears dins una col·lecció que posa a l'abast dels lectors a les sales d'espera dels hospitals de les Illes.

Lourdes Herraiz

Lourdes

Lourdes Herraiz | 15/04/2010, 17:55

Volia fer-te una pregunta, Els ulls d'en Martin és un conte que tu has escriu o és un llibre?moltes gracies.

ecamps

Re: Amb els alumnes de l'Escola de Magisteri de València

ecamps | 12/04/2010, 20:03

lourdes: moltes gràcies per les teues paraules. una cordial salutació

Lourdes

Lourdes

Lourdes | 12/04/2010, 17:23

Soc Lourdes Herraiz una alumna de Magisteri, me he lelgit el teu llibre Quan la lluna escampa als morts i m'ha agradat molt.

esperança

Re: Amb els alumnes de l'Escola de Magisteri de València

esperança | 08/01/2010, 17:37

Laura: moltes gràcies a vosaltres. Estic a la vostra disposició sempre que volgueu.

Laura

Re: Amb els alumnes de l'Escola de Magisteri de València

Laura | 07/01/2010, 15:02

El primer de tot, dir que espere que aquests dies nadalencs els hages passat molt bé.
I bé, revisant unes coses he vist les fotografies de la vesprada de la trobada. I he recordat que encara que m'haguera agradat escriure ací agraint la teua visita i la teua col•laboració en tot moment, encara no ho havia fet.
Doncs això, moltes gràcies per tot. Per la teua predisposició des d'el moment en que et varem proposar vindre a aquest acte, i per el teu tracte amb nosaltres abans, durant i després de la trobada.

esperança

Re: Amb els alumnes de l'Escola de Magisteri de València

esperança | 13/12/2009, 18:44

Teresa: gràcies per les teues paraules. amb tot, vull aclarir-te que jo no sóc ni de bon tros la mestra de ningú, i encara menys de Xavi Sarrià. Només faltaria!!! jo amb prou feines començ a sortir-me'n en això d'escriure novel·les, i encara he d'aprendre molt molt molt. el que sí és cert és que sóc més gran que ell, però em sembla que en Xavi em guanya en experiències viscudes. la música l'apropa molt a la gent jove, i això sempre és bo per a mentenir l'esperit en forma. d'altra banda, tal com us vaig comentar a la xerrada, m'encanta anar a actes com aquest, de contacte amb lectors. gràcies per assistir i per l'esforç. estic a la teua disposició pel que vulgueu.

Teresa De Mateo Puigmartí

xarrada total

Teresa De Mateo Puigmartí | 13/12/2009, 18:37

A estat d'allò més enriquidor, em encant la xerrada, em va agradar molt veure't i sentir-te i també al Xavi Sarrià, cert que potser per la proximitat d'edat la figura de Xavi va ser una mica més fort, però està molt bé que en el teu comentari parlis tan bé de el i doneu aquesta imatge de mestra i pupil ,i el ja és el pupil que fa temps que vola sol ia més ho fa molt bé.
Jo sóc una companya de Silvina, aquesta tros de dona argentina que s'atreveix amb tot (és fantastica), jo que ara em done compte i no m'he presentat sóc Teresa, estic a classe de Pilar en Literatura Catalana, jo vaig començar més tard les classes perquè sóc d'aquest grup reduït que ja tenim la carrera acabada però necessitem la capacitació del valència per poder donar classes en valencia i en catalunya, ho tenim difícil Silvina i jo perquè som castellano parlants però dir-te que l'esforç és gratificant i molt enriquidor.
En acabar la xerrada abans d'anar-me'n a casa el que vaig fer va ser passar per una llibreria i comprar el llibre del Xavi, m'ho llegit entre aquesta mateixa nit i el matí següent, crec que amb això ho dic tot, gràcies per fer de les lletres i les paraules una cosa tan meravellósa.

Pilar

Amb Esperança i Xavi es parla molt agust

Pilar | 12/12/2009, 12:36

Ha estat un plaer i una bona experiència poder trobar-nos estudiants, lectors i escriptors. No és tan fàcil que açò ocórrega ni que es cree un ambient tan favorable, ja que es notava una predisposició positiva per part de tots perquè l'intercavi fóra el més gratificant possible. Espere que vosaltres ho percebéreu també així.
Es quedaren moltes coses per dir i per fer. Però de segur que tots s'enriquírem amb l'intercanvi i ens va quedar la sensació que la literatura i la música en català té garantit el futur mentre hi haja gent que se l'estime i siga capaç de valorar-la, com es va comprovar en aquesta ocasió.

esperança

Re: Amb els alumnes de l'Escola de Magisteri de València

esperança | 12/12/2009, 09:51

silvina: gràcies a tu per fer-me confiança, i gràcies a tot el grup per assistir a la xarrada. a mi també m'hauria agradat xarrar un poc més amb tu i amb tots...

Silvina

gràcies a tu

Silvina | 11/12/2009, 19:40

per la teua proximitat, i la teua senzillesa. Sent no haver pogut parlar més amb tu però a l’eixir de la conferència estava ocupada i no vaig voler interrompre...Res, un plaer i continuaré amb este desafiament (un altre més en la meua vida per ací) que és aprendre i sobretot “comprendre” la seua llengua.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura