Esperança Camps - Dietari

Quan la lluna escampa els morts i Històries del paradís a l'escola de Magisteri

Aquest dijous, dia deu, m’han convidat a parlar de literatura a l’Escola de Magisteri de València. Alguns dels alumnes han llegit Quan la lluna escampa els morts. No hi seré sola. Compartiré la tertúlia amb en Xavi Sarrià, el líder d’Obrint Pas que l’any passat va publicar el seu primer llibre de relats, Històries del paradís. He aprofitat aquests dies del pont per a repassar un llibre i un altre.

Em sembla que puc confessar que em fa una certa vessa rellegir llibres meus. Amb Quan la lluna escampa els morts vaig guanyar el premi ciutat d’Alzira de l’any 2004, això vol dir que potser el vaig començar a escriure el 2002 ó el 2003. No ho sé. Fa tant de temps i m’han passat tantes coses que no sé si som la mateixa persona. En realitat, sé del cert que no som la mateixa persona. Això no vol dir que renegui de la novel·la. Ans al contrari: part d’aquest canvi té a veure amb l’escriptura i la publicació de Quan la lluna escampa els morts i les seues conseqüències.

Sobre els dos llibres, no he intentat trobar cap semblança. Només la casualitat i les preferències dels alumnes de Magisteri han provocat que dijous ens trobem en Xavi i jo. Amb tot, rellegint les Històries del Paradís he recordat que el primer dels contes, i també alguns altres, parteixen d’un fet real. En el cas de "Por", es tracta del relat d’un tiroteig a un institut que ens va frapar fa uns anys i que va obrir els telediarios de tot el món. Quan la lluna... també parteix d’una notícia que vaig llegir a un teletip un diumenge de capvespre a la tele. Ja ho he contat moltes vegades...

Ah, l’acte és a les cinc i mitja a l’escola de magisteri de València. Com que la professora Pilar García va deixar un comentari al blog convidant a la gent, jo faig el mateix. Com més serem més riurem.

Comentaris

Marta

que vaja molt bé!

Marta | 10/12/2009, 14:32

I una altra coincidència és que els dos són llibres publicats a la mateixa col·lecció de la mateixa editorial. A més, escrits per persones encantadores amb molt de futur com a escriptors. Espere que vaja molt bé la tertúlia.

Ximo

Coincidèncias

Ximo | 10/12/2009, 09:26

Una coincidència molt clara és que hui se li dóna el premi Nobel al Obama, després d'haber manat més soldats a la guerra i d'haber donat el tir de gràcia al procés Copenhague. Yes we can.

Pilar

Coincidències

Pilar | 09/12/2009, 18:45

Aquesta coincidència entre la teua novel·la i els contes de Xavi Sarrià no és l'única. La referència a la societat actual i la la sorpresa que encara ens provoca trobar-nos fets insòlits que ocorren al nostre voltant apareix en els vostres relats com una denúncia davant de la impassibilitat en què podem caure amb l'allau informatiu que ens arriba per la xarxa i les múltiples televisions.
Implicar-nos en històries que ens facen reaccionar i prendre un postura crítica i personal davant del que ocorre cada dia és un punt de coincidència literària que hem trobat quan us hem llegit i que ens agrada.
Segur que demà en trobarem un quants més.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura