Esperança Camps - Dietari

La compareixença del president, per Empar Marco

La meua amiga Empar Marco em demana si puc penjar aquesta reflexió feta a correcuita després de la compareixença del president de la Generalitat avui a Palau. Una compareixença en castellà per dir que tanca Canal 9 per no haver de tancar escoles... La demagògia és un càncer per al discurs políc. També el sevilisme cerril. La compartesc al cent per cent. i estic encantada de compartir-ho amb vosaltres.

El discurs del President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, per justificar el tancament de la televisió pública valenciana, és un bon discurs per a un Delegat del Govern central, però pèssim per a ser el del President autonòmic. Una televisió pública fa un servei públic i en aquest cas en la llengua pròpia, el valencià, el català. I això no s'ho creu Fabra, que és capaç de tancar una institució que recull l'Estatut d'Autonomia sense moure una pestanya i sense pronunciari una frase en la llengua dels valencians. Si es tracta d'estalviar i de fer argument perversos i demagògics, anem a per un argument que no és gens demagògic, però sí de molt d'estalvi econòmic. Senyor Fabra, o sobra vostè, o sobra la Delegació de Goven a la Comunitat Valenciana. No són viables dos institucions que serveixen per al mateix, per a ser la veu i el martell del govern d'Espanya, de Mariano Rajoy. Dos institucions que fan una gran despesa, treballadors, personal, manteniment i que vostè està demostrant que intenta solapar-les. Doncs siga més valent encara i tanque el Palau de la Generalitat en clau. Ens estalviarem diners i dolentes gestions.

És cert que la televisió pública valenciana mai ha tingut el crèdit que es mereix. Però així ho han volgut els diversos governs que hi ha hagut al Consell, quasi tots del Partit Popular. Cert és també que els treballadors s'han cansat molt sovint de denunciar les manipulacions informatives, les malversacions, els malfiaments. Molts fa anys que lluiten, altres fa escasses hores. Benviguts. Però cal que siga la societat sencera qui desperte, qui es done compte que li estan arrabassant un organisme que és vertebrador, que volen trencar la columna vertebral del país, de la llengua, de l'economia, de la cultura. Tornem a dir-ho. Cert, no.

ha fet eixe paper al cent per cent, però encara és possible. Només cal un govern que s'ho crega. Evidentment, no és aquest.

Comentaris

JPP

Un gran editorial

JPP | 08/11/2013, 14:25

Un gran editorial que haurien de copiar tots els mitjans independents o que ho vullguen semblar.
Gràcies
JP.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La por 'Les sabatilles rosanarrativa breu 'Loniaobra col·lectiva La cervesa de la Highsmithobra col·lectiva Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura