Esperança Camps - Dietari

Currículun (amb foto actualitzada)

Avui, 21 d'agost del 2012 faig 48 anys. Som aquesta que veis a la foto que ahir mateix em va fer en Jesús a Sa Farola, a Ciutadella, el poble on vaig tenir el privilegi de néixer. Aquí vaig estudiar a ca les monges i després vaig anar a l'institut. L'any 1988 em vaig llicenciar en periodisme a l'Autònoma de Barcelona, i mentrestant, els estius feia feina a Ràdio Popular, s'emissora. Sí, jo era qui substituia com podia na Juanita Roca a Verde Campo, o na Mery Hernández, o en Miquel Àngel Pons, quan feien les vacances...Durant el curs feia feina de franc a Ràdio Sant Cugat, on vaig conèixer una gent fantàstica, i fins i tot vaig ser becària a TV3

Des de fa 23 anys i uns dies visc a València. El 8 de juny del 1989 vaig aprovar la darrera de les proves de les primeres oposicions com a periodista a Canal Nou Ràdio. El 2 d'octubre del mateix any, vaig donar l'hora per primera vegada en una emissió oficial. Abans, junt a altres companys, havia enregistrat unes falques que dien: "escolten canal nou ràdio, emetent en proves des de l'emissor del Mont Picaio". Això em va omplir d'emoció i responsabilitat. Uns anys més tard vaig fer unes oposicions anomenades de promoció interna i vaig anar a treballar com a periodista a Canal 9, la televisió pública que els valencians paguen amb els seus impostos.

Entre mitges he escrit novel·les i he guanyat algun premi literari. Això m'ha permès conèixer una gent meravellosa, perquè no és cert això que diuen de les enveges en el gremi dels de la ploma, que a mi m'ha acollit de manera molt generosa.

Avui, que és el meu aniversari, el Consell d'administració de l'empresa pública on faig feina aprovarà l'execució d'un ERO brutal, bestial, que deixarà la Radiotelevisió com un solar per a sembrar-hi tot de llavoretes en forma d'empreses privades que ja es freguen les mans pensant en el pastís que es repartiran. D'unes 1.600 persones que ara formam la plantilla, en despatxaran 1.198. No sé si el meu nom serà a la llista negra o a la blanca, però tenint en compte la proporció de la massacre, crec que és fàcil traure una conclusió.

Per això actualitz aquí el meu currículum, i pos una foto d'ahir mateix, feta a l'escenari de la infantesa de la protagonista de la meua primera novel·la. A aquest bloc he explicat moltes coses en els prop de quatre anys que fa que el vaig obrir, però crec que mai m'havia despullat tant com avui. Ara ja ho sabeu.

Comentaris

esperança

Re: Currículun (amb foto actualitzada)

esperança | 27/08/2012, 21:33

Mallorquí, moltes gràcies!!! Marta, el gust és meu. Tenc molta sort

Marta Octubrina

Amb retard...

Marta Octubrina | 27/08/2012, 21:05

Molts d'anys Esperança!!! I sonarà a tòpic, però és un plaer haver-te conegut :) besets!!!

Mallorquí a Menorca

Molts d'anys

Mallorquí a Menorca | 25/08/2012, 10:23

Bona feina amb en Julito, Esperança, ni p... cas als retardats feixistes laudatoris de l'altre Camps.
Molts d'anys.

esperança

Re: Currículun (amb foto actualitzada)

esperança | 24/08/2012, 17:26

Juli Capilla, gràcies per tants anys d'amistat. Núria, la gràcia d'aquells anys és que uns apreníem dels altres perquè en teníem moltes ganes.

Núria Pérez Ves

Re: Currículun (amb foto actualitzada)

Núria Pérez Ves | 24/08/2012, 12:07

I vas ser la meua primera editora en una etapa de la que guarde rècords inesborrables. Gràcies per ensenyar.me.

Juli Capilla

Felicitats per la feina ben feta

Juli Capilla | 24/08/2012, 08:11

Esperança, has demostrat ser una persona molt valuosa i treballadora. Una professional en l'escriptura i el periodisme. Felicitats i per molts anys!

Juli Bosch

Desprecio al discrepante.

Juli Bosch | 22/08/2012, 19:10

Sra. Camps no entiendo su maleducada contestación. Simplemente he expresado mi opinión que, según parece, le ha desagradado.
Por lo que veo, prefiere opiniones laudatorias y de gente que piensa igual que Vd. y desprecia a quienes discrepamos.
Creía que Vd. era de otra manera y tenía un talante más democrático. En fin, sorpresas que se lleva uno.

esperança

Re: Currículun (amb foto actualitzada)

esperança | 22/08/2012, 06:43

Francesc, Empar, Rebeca, gràcies perquè de tots tres he après coses.
Juli, t'has equivocat de bloc, no esborraré el teu comentari perquè no en tenc costum, però els trolls solen trescar, i tu ho saps molt bé, a casa d'un altre Camps.

Juli Bosch

Canal 9

Juli Bosch | 21/08/2012, 19:25

Siento ser la nota discordante. Pero, desde mi punto de vista, creo que lo escandaloso es que en Canal 9 trabajaran 1.600 personas.
Personalmente creo que el ERE queda corto y, en todo caso, soy partidario del cierre de todas las televisiones públicas.
Entiendo, sin embargo, que ello afecta a muchas personas, pero no tiene sentido mantener unas televisiones enormemente deficitarias y que sólo han servido para colocar en puestos de responsabilidad a enchufados del gobierno de turno.

REBECA

Curriculum

REBECA | 21/08/2012, 18:31

Ànim Esperança, jo també em sent partícep de 23 mesos compartits amb tu, plens de moments meravellosos a Canal 9. I per això, i per què t'estime, igual que a molts companys que encara no sabran en quina llista estan, et desitge el millor, que d'altra banda estic convençuda que ho tindràs...amb eixe talent que tens! Un beset molt fort, escriptora, veïna, amiga.

Empat

Re: Currículun (amb foto actualitzada)

Empat | 21/08/2012, 18:06

T,estime amiga. Un beset

Fpiera

Re: Currículun (amb foto actualitzada)

Fpiera | 21/08/2012, 17:42

Felicitats a tres bandes: per l'aniversàri, pel post i, especialment, per una professionalitat que els EROs (que no tenen ulls) mai no sabràn valorar... siga la llista blanca, negra... o blava

esperança

Re: Currículun (amb foto actualitzada)

esperança | 21/08/2012, 16:05

Sònia, Elena, Xelo, Àngels. Moltes gràices per aquestes paraules tan amables. Una abraçada

Àngels

Currículum (amb foto actualitzada)

Àngels | 21/08/2012, 15:43

Felicitats i sort, Esperança. Les persones de bona pasta i lluitadores com tu es mereixen el millor.

Xelo

Re: Currículun (amb foto actualitzada)

Xelo | 21/08/2012, 13:30

Felicitats Esperança. Duem anys compartint espai, encara que no temps en comú. Tot i això, m,agrada haver-te conegut un poc més els darrers dos mesos. T,entenc perfectament. És trist compartir dos dies assenyalats i tant contraposats emocionalment. Una abraçada.

Elena

Re: Currículun (amb foto actualitzada)

Elena | 21/08/2012, 12:09

Per molts d'anys!

Amb el teu talent, el teu currículum professional i el teu ingent bagatge cultural, cívic i personal, no has de patir gens. Passi el que passi!

S. Moll

Re: Currículun (amb foto actualitzada)

S. Moll | 21/08/2012, 08:21

Per molts anys, Esperança! I que aquest cv et dugui on vols. Confia!

Una abraçada.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura