Esperança Camps - Dietari

De la xarxa a les places i els carrers

Estem contents. Davant un atac sense precedents a les llibertats d'informació, d'expressió i d'elecció entre altres, el que hem convingut a anomenar les "xarxes socials" han donat la talla. La mobilització ha estat inmediata i molt visible. És molt fàcil, cal poc esforç. Un senzill "copiar i enganxar" una foto, una frase, un lema... Clicar "m'agrada" o "comparteix", i els murs s'omplen de negres o de mordasses. També és fàcil piular al twiter i convertir el nostre crit de rebuig en trending topic del dia.

Fantàstic.

A partir d'aquí hem de veure quanta gent anirà a les concentracions que ja s'estan organitzant per protestar, i de tots els assistents, quants prendran una decisió seriosa a l'hora d'anar a emetre el vot. Algú ja ha demanat un canvi radical. Que aquest gèrmen d'inici d'alguna cosa semblant a una revolta cívica a la xarxa agafi cos. Que aquest moviment sigui social fora de les pantalles, o més encara, que les pantalles serveixin per a explicar el que ja no podrà explicar TV3 al País Valencià: que comencem a despertar de l'anestèsia. El moviment social iniciat a la xarxa ha de continuar a les places i als carrers, i a les fàbriques, i a les oficines, i a les escoles, i a les cues de l'INEM. I com a conseqüència d'això, a les institucions. Ara hi som, ara ha començat alguna cosa, les oportunitats cal aprofitar-les, i cal bufar la guspira perquè no s'apagui. al meu poble diuen: "qui és confrare pren candela".

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura