Esperança Camps - Dietari

Metamorfosi de colors, de Marta Bertran Perelló

Vaig conèixer virualment Marta aquí, a Balearweb, fa un munt d'anys, quan era una al·loteta estudiant de periodisme a Barcelona. El seu bloc m'enlluernava per l'originalitat un tant naïf dels textos que hi publicava. El nom triat, Octubrina, tenia relació amb la seua vinguda a València com a becària a participar en els Premis Octubre. I en el context d'aquesta trobada ens vam conèixer personalment. Després ens hem vist un parell de vegades a Barcelona. Com a un signe més de la seua evolució, de la seua pròpia metamorfosi, va desar el bloc d'Octubrina i va obrir aquest altre.

Durant tots aquests anys que han passat Marta no ha deixat d'escriure. Escriu prosa poètica. Tal vegada continua sent naïf en la forma, però molt més madura en el fons. Ara és periodista, cap de comunicació d'una empresa d'interiorisme i continua fent el que li agrada. Poesia. Ah, i ha publicat un llibre de cobertes blanques, però que és vermell i verd i a vegades blau. Amb accents i sense. Amb enyor i desencís. Amb amor i ciutats, i llits i fets quotidians, i nits i matinades. No hi ha noms, però hi ha persones i sentiments. Aquest llibre, el primer de Marta Bertran Perelló, va guanyar el premi de Poesia Vila de Lloseta del 2010, que ara ha publicat Moll i que us recoman obertament perquè podreu llegir coses com aquesta:

"La veu que xiuxiueja a cau d'orella és un crit de ciutat, una exaltació de l'afonia i la totsolesa, l'aïllament del món. Els sentits ocupats mantenen el sext sentit en una decadència mundana, en punts de sutura a punt d'esfilagarsar-se..."

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura