Esperança Camps - Dietari

Belén Esteban

Avam com començ... mentre dinàvem, la meua mare ha comentat que una cadena de televisió emet avui un documental sobre Belén Esteban, i que després fan un programa de debat sobre aquesta dona, que ocuparà la franja de les deu de la nit a les dues de la matinada. Ha afegit que entre altres convidats, al programa hi haurà Eduard Punset, una filòloga, de la qual no recordava el nom... etc... cites d'autoritat totes elles.

Fa mesos, en una gran superfície em vaig trobar la cara de Belén Esteban, amb el seu nas operat i tot, dins el cercle d'una paella que no vaig comprar.

L'altre dia, abans de dormir-se, la petita de casa em va dir que havia llegit a internet que Belén Esteban es presentaria a les eleccions i que les enquestes li donaven representació parlamentària.

Durant el dinar, quan ma mare ha comentat tot això del programa, la filla major ha preguntat quin mèrit tenia aquesta dona per merèixer tant de temps televisiu i tanta fama mediàtica. Hem intentat explicar-li allò del torero jesulín i tota la pesca (em fan vessa els detalls) Ella, després de tota l'explicació, ha arribat a la conclusió que Belén Esteban té el mèrit de mantenir-se al cap de dalt de la popularitat sense haver fet res mai que tingués un cert valor, i que persones que realment sí que han fet alguna cosa (el Punset, la filòloga...) es posen als seus peus analitzant "el fenomen". I encara, ja a les postres, després d'una bona estona de silenci, ha afegit una altra cosa: "és el cinquè poder". Què és el cinquè poder? li he preguntat, jo. "La premsa i la televisió i l'internet del cor és el cinquè poder", ha afegit.

glups, ara me n'adon que amb el títol que he posat a aquest post, potser serà un dels més llegits (dels meus, vull dir)

Comentaris

sònia

Re: Belén Esteban

sònia | 26/09/2010, 09:28

la teva filla sí que és un "fenòmenu"! :-) L'ha clavada, quina lucidesa. Em pens que no tenc ganes d'esbrinar quins són els altres quatre poders... De segur que em provoquen la mateixa perplexitat que el cinquè.
Una abraçada.

esperança

Re: Belén Esteban

esperança | 24/09/2010, 11:12

Aránzazu: exactament no ho sé, que voldria dir. crec que només vaig escriure el post per expressar la meua perplexitat. no ho sé, em sembla mentida que això pugui passar, que hi hagi tants milions de persones... no ho sé, em fa vessa el tema. ho sent.

Aránzazu Miró

Els més llegits

Aránzazu Miró | 24/09/2010, 11:07

Sí que els dels més llegits, però pel fet de que TU ens volguessis parlar del tema aquí. Què ens el que ens voldries dir, ara?

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura