Esperança Camps - Dietari

M'agrada tant...

No estic de vacances, però som a Ciutadella, i això em fa immensament feliç. Ser a Ciutadella. Tornar a Ciutadella cada mes de juliol i cada mes d'agost. Són uns dies tranquils. Tal vegada massa. Sortim poc. Estem bé a casa. Fent coses petites i insignificants. És com una mena de rutina. Una fantàstica rutina que agraesc en veure que sempre tot i tothom és al seu lloc. Que hi ha la gent. Que hi ha l'aire i els colors i la mar. I aquest cel que cada nit na Júlia i jo contemplam esclatat d'estrelles. A València no les veim, aquestes estrelles que només trobam a Ciutadella. Anit, però, vam trobar a faltar la lluna... a veure si avui ve.

M'agrada la rutina que comença el dilluns molt de matí: l'avió surt a les sis i cinc, i tenint en compte que acab de fer feina a les dotze de la nit, i que aquest diumenge passat la ciutat estava boja amb això de la roja.... Tan bon punt que ens vam enlairar, encara fosca negra, em vaig calar les ulleres de sol i em vaig adormir. Quan vaig obrir els ulls, el cel m'oferia una sortida de sol que era un regal pels sentits. El sol, i la mar que era de plata (perdoneu-me el tòpic, a aquelles hores no tenia més recursos). La rutina continua durant tota la setmana. Acompanyar la meua mare al mercat, anar a nedar amb na Júlia, cercar un lloc que tengui wi-fi per connectar-nos: la biblioteca o el bar Jaume II que queda al costat de casa, i d'on ara escric, i on sona per la megafonia Planetes Transparents, de Ja t'ho Diré. Que bé!. La rutina continua amb la migdiada. La casa en silenci, l'habitació en penombra, la cortina de la porta que dóna a la terrassa que va i ve com una vela i provoca canvis de llum constants que m'ajuden a relaxar-me... i al fosquet, sopar a la fresca, partida de cartes o de dòmino, tertúlia, lectura fins a les tantes, mots encreuats que només faig a l'estiu... I encara no estic de vacances!!! Que divendres, si res no ho impedeix, tornaré a la ciutat, a fer feina. M'agrada la rutina!

Comentaris

esperança

Re: M'agrada tant...

esperança | 16/07/2010, 08:17

Júlia: no m'he sentit ofesa de cap manera pel teu comentari. només faltaria!!! m'encanten tots els comentaris que fa la gent per aquí. només t'expressava la meua sorpresa. ara seré un poc pedant i un poc coenta com diuen a valència: aquesta és la màgia de la comunicació. l'emissor envia un missatge, i cada receptor, segons un munt de circumstànmcies el reb d'una manera o d'una altra. encantada. torna quan vulguis.

Júlia

Re: M'agrada tant...

Júlia | 15/07/2010, 12:02

No volia que et sentissis ofesa per la comparació, ni tampoc la meva intenció fer-t'hi sentir.
Però amb les teves paraules m'has recordat a la sensació de pau i relax que deu sentir Rafel o si més no al record que en tenc de Foc i Fum.
És clar que el millor que podem fer a vegades és desconectar, prendre'ns sa "vida en plota", després de treballar.

esperança

Re: M'agrada tant...

esperança | 15/07/2010, 08:00

Júlia: és sorprenent aquesta comparació que fas amb el personatge de Rafael de Foc i Fum. no és exactament el meu sentiment aquest, ni la meua intenció. només volia expressar el meu agraïment per tenir un lloc on tornar, una illa on desconnectar de la ciutat on visc des de fa 21 anys de manera continuada. gràcies per visitar el bloc i deixar-hi el teu comentari.

Júlia

Re: M'agrada tant...

Júlia | 14/07/2010, 20:38

M'has recordat es famós text de Joan Benejam:
"M'agrada sa vida en plota, fumar puro i no ser esclau. Assegut com un babau as costat de s'al·lota" (trop que és així...).

Esper que Ciutadella et doni lo bo i millor de s'estiu.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura