Esperança Camps - Dietari

Baralles

Fa una nit molt neta. El cel és negre, i hi ha estrelles. Demà (dilluns) encara és festa. Sé que em costarà dormir. No em llev del cap la notícia sobre la que he escrit i he vist imatges tot el cap de setmana. La de la filleta de 13 anys trobada morta a Seseña quatre dies després de la seua desaparició. Em fan mal aquestes notícies. No sé si és gaire professional deixar que m'impressionin, però darrere cada víctima petita hi veig sempre, en totes les circumstàncies una de les meues filles. Avui m'ha tocat explicar que sembla que l'autòpsia diu que Cristina Martín van morir dessagnada. Tenia uns talls profunds a un braó. També m'ha tocat dir que la policia ha detingut una altra al·loteta de 14 anys, companya seua de classe. Havien quedat per barallar-se.

I això és el que no entenc. Què ho fa que dues al·lotetes quedin a un a vella fàbrica de guix per barallar-se. Què ho fa que una d'elles colpegi l'altra i deixi que caigui a un forat de tres metres i mig i no corri a demanar auxili. Diu l'autòpsia, sembla, que les ferides de la filleta no eren mortals, que l'haurien pogut curar.

Què falla? Com els educam? Què feim malament perquè dues filletes de tretze i catorze anys acumulin tanta ràbia que les du a un descampat a protagonitzar una baralla a vida o mort?

Sé que em costarà molt dormir, avui

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La por 'Les sabatilles rosanarrativa breu 'Loniaobra col·lectiva La cervesa de la Highsmithobra col·lectiva Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura