Esperança Camps - Dietari

Cap de setmana

Escric de nit, com m'agrada fer-ho els diumenges que ja són dilluns i arrib a casa i tot és calma. A la ràdio celebren la mitja dotzena de gols del Real Madrid i l'efervescència de Cristiano Ronaldo. Estan eufòrics. S'acaba un altre cap de setmana que va començar divendres amb l'anada a Vila-real. El grup Socarrats havien convidat en Jesús a parlar de la Nova Cançó que fa cinquanta anys. Ens ho vam passar bé. Vicent Usó en parla al seu blog. Tenc fotos, però són tan dolentes que no m'atrevesc a posar-les.

A la ràdio expliquen que el Barça ha guanyat la Copa del Rei de Bàsquet, i que el públic ha xiulat contra la presència del rei d'espanya a les grades i de la interpretació de l'himne d'Espanya. Es veu que el Barça ha passat per damunt el Madrid. Jugaven a Bilbao.

A mitjan capvespre he llegit a un teletip que s'ha mort Odette Pinto. Com a oient apassionada de ràdio que som des de petita, el nom d'Odette Pinto és mític per a mi. A Ràdio Espanya, a Ràdio Miramar, a la Cope. Las tardes de Odette... Per a mi, que quan era petita agafava el pal de la granera i feia com si fos un micròfion, el nom d'Odertte em semblava tan artístic, tan perfecte, tan eufònic i radiofònic... Odette Pinto sona molt millor que Esperança Camps. Fa anys que li havia perdut la pista, però es veu que ara feia un programa setmanal de televisió. Si heu clicat l'enllaç haureu vist que és el de la seua pàgina web oficial. Quant de temps s'ha de mantenir la pàgina web d'una persona difunta? S'ha d'actualitzar? S'ha d'esborrar? A partir d'ara, els que tenim un blog o una pàgina web haurem de deixar escrit a les últimes voluntats que s'ha de fer amb aquest territori tan irreal. Es poden llegar als hereus les pàgines web? Les acceptaran?

Ara he apagat la ràdio. Estan a punt de començar el programa de bous, i des de fa unes setmanes s'ha convertit en un mitin anticatalanista i anticatalà per tot això de la prohibició de les corregudes de bous. Durant anys he fet un esforç per entendre les corridas, fins i tot, tenc una companya de feina que en sap molt del tema i he mantingut llarguíssimes converses per intentar aprendre com va, però el que no puc aguantar són aquestes homilies i misses negres de matinada. Així és que ara crec que m'he fet militant antitaurina, ho sent molt.

Aquesta setmana es presenta tranquil·la. Només tenc una cita dimecres a Sueca on ens reunirem el jurat del premi de narrativa breu que organitza l'ajuntament per celebrar el dia de la dona. Em costa ser jurat, però també em costa dir que no... així és que aquests dies estic acabant de llegir els relats presentats.

Per completar aquesta setmana només faria falta que sortís el sol tres dies seguits. Ah, i per la gent de fora de València, diumenge que ve comença el primer acte oficial de les falles, i ja no serà aturador.... Eh, i encara una altra cosa. De tornada a casa he vist que estaven muntant les casetes per la fira del llibre antic que posen a la Gran Via. Iupi!!!!. Serà una bona setmana, sí.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura