Esperança Camps - Dietari

El Llibre de la Marató de TV3

Aquests dies està a punt de sortir a la venda El llibre de la marató de TV3. Ja fa uns quants anys que s’edita un disc amb tot de grups i solistes catalans, i enguany és el segon any que uns quants autors són convocats a escriure un relat més o menys relacionat amb el tema de la marató. L’any passat va ser un gran èxit de vendes. La marató de TV3 d’enguany està dedicada a les malalties minoritàries. És a dir, malalties normalment greus però poc freqüents, moltes d’elles d’origen genètic. N’hi ha moltes, però com que cada una d’elles afecta una xifra molt baixa de persones, s’investiguen poc. Es veu que no són prou rentables per les grans firmes farmacèutiques. És a dir, els laboratoris no corren a fer, diguem-ne, una vacuna com ha passat amb la grip nova.

És per això que els afectats se senten sols, com abandonats, i plens d’interrogants. Quan els malalts són fillets petits, la desesperació de les famílies és, a vegades, insuportable. Els metges també es troben en situacions desagradables a l’hora de comunicar a una família que es troben davant un cas d’aquests. I el que és pitjor, no els poden dir allò de “la ciència avança molt i cada dia es descobreixen remeis nous” que ajuda a mantenir l’esperança.

Tota aquesta volta l’he feta per tornar al principi. De l’edició del llibre d’enguany se n’encarrega Edi.cat, que agrupa Angle, Bromera i Cossetània. Des de Bromera em van proposar si volia participar en el llibre escrivint un relat relacionat amb alguna d’aquestes malalties anomenades minoritàries. Ho vaig fer. El meu conte el protagonitza una filleta amb la síndrome d’Usher, a qui sa mare, cada nit, li escriu una carta. Al Llibre de la Marató hi trobareu altres històries escrites per Lolita Bosch, Andreu Martin, Quim Monzó, Jordi Sierra i Fabra, Manuel Baixauli, Rafael Vallbona, Eloi Vila i Màrius Serra. Si entrau a l'enllaç podeu fer un tast de cada una d'aquestes narracions.

El llibre es presenta avui a TV3. Des d’aquí, i de manera descarada, us deman que el compreu. Ja sabeu que els doblers van íntegrament a la investigació biomèdica. Ah, i pels més moderns, el trobareu també en format digital. Fa molt de goig.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura