Esperança Camps - Dietari

Primers dies d'agost

Tot és normal, fins ara. Les vacances, vull dir. Escric això a l’hora del xubec. Ara és diumenge. A casa tot és silenci. Les filles s’han acostumat des de petites a respectar aquestes hores de després de dinar on la casa queda a les fosques. Avui fa molt de vent. Les cortines van i venen i el tendal de la terrassa fa aquell soroll que em transporta a una barca amb el velam inflat enmig de la mar. Tot és normal fins ara. Veure poques notícies, llegir (els diaris d’estiu que fan un esforç per “alleugerir” els seus continguts, però la realitat és caparruda), escriure (poquet), cercar algun lloc amb internet per connectar-nos, xerrar, jugar a cartes fins a les tantes de la nit (som la gran perdedora de la família), alçar-se a una hora raonable per anar a prendre cafè al mercat... nedar (en dolç i en salat), beure vi blanc i menjar coques (dolces i salades). Pactar excursions i berenetes amb la família... Tot és normal, fins ara. Aquestes són les vacances que m’agraden. Les que estan fetes a la meua mida. Les que cerc i les que enyor.

PS. Finalment penj el post dimarts de matí, des de la biblioteca, després que diumenge passéssim el capvespre a Cavalleria, amb davallada al port de Sanitja. Tot era silenci mentre el cel s’anava fent vermell i el sol es dissolia entre els núvols prims. El penj després que ahir dilluns féssim una d’aquestes berenetes en que ens ajuntam un munt de generacions de la família, amb tot de fillets i fillons, que durant l’any no veiem perquè vivim un poc escampats.

Sí, aquestes són les vacances que estan fetes a la meua mida petita.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura