Esperança Camps - Dietari

Color digital

Aquesta foto té cinc anys. És del dia de Sant Joan del 2004. Els cavalls van cap al caragol de Santa Clara. Les filles i jo som a una finestra privilegiada, la dels nostres concos. En Jesús era baix, intentant fer bones fotos dels cavalls fent entra en algunes cases, de les capadetes a les finestres, de les persones que passen cap als carrers on es farà el darrer caragol del darrer dia de la festa. I entre totes instantànies, que ara es diuen imatges, ens va fer la que encapçala aquest post. M’agrada molt. Els anys passats no li han fet perdre el seu poder evocador. Podria escriure el que pensava en el moment del dispar, que ara es diu click. La foto no està dins cap capsa de llauna. És al disc dur de l’ordinador d’en Jesús i a algun DVD que per seguretat s’ha fet, i encara a un altre disc dur extern. Tres o quatre còpies per assegurar un document intangible que no sabem fins a quan serà útil o visible o manipulable. Moltes de les fotos de dins les capses de llauna de casa tenen més de quaranta anys. I allà són. En paper. Sense haver rebut més cura que la d’evitar de posar-hi massa els dits damunt o la de procurar que estiguin a un lloc sec i no gaire calent. On seran d’aquí a quaranta anys aquesta foto, més els milions de fotos que es faran aquest Sant Joan?

Volia parlar de Sant Joan i he acabat parlant de fotos. És una trampa. Vull escriure Sant Joan i no en sé. Avui vespre enlloc d’anar a vetllar el be, seré a l’oficina fent guàrdia. I demà matí, quan a la Catedral siguin les nou, també ho seran a la màquina de fitxar. I quan el be arribi a ca’l Bisbe jo estaré escrivint alguna cosa relacionada amb... no ho sé., jo només volia escriure de Sant Joan i m’he perdut.

Comentaris

esperança

Re: Color digital

esperança | 07/07/2009, 06:06

Menorquit: no record aquest article que dius. és possible quela foto no fos aquesta sinó una altra molt semblant, de la mateixa sèrie, feta a aquesta mateixa finestra del carrer de Santa Clara. Gràcies per l'observació

Menorquit

Record la foto.

Menorquit | 06/07/2009, 22:47

No és aquesta la foto que es publicà en un escrit teu a la Revista de Sant Joan del Diari Menorca, crec que el 2005? Pot ser?

Elena

Re: Color digital

Elena | 21/06/2009, 01:47

Què guapes, totes tres! I el cavall!

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura