Esperança Camps - Dietari

Llibres, cooperació i una escola oberta

Això és una invitació i un homenatge. Aquest dijous, dia onze de juny, a les set i mitja del fosquet, a la Casa de Cultura de Picassent es presenta un llibre molt especial. Es titula “NATURALIA, herbari poètic” i l’han elaborat els alumnes de segon d’ESO de la Nostra Escola Comarcal. Es tracta d’un treball conjunt del departament de llengües i l’àrea de ciències de l’escola que té com a precedent dos treballs anteriors: “LA RUTA DEL COLOR” (2007) i “LA RUTA DELS SENTITS” (2008). Els adolescents treballen la llengua i en descobreixen totes les possibilitats de creació. El resultat final és un volum atractiu, molt ben editat que omple d’orgull els seus autors. I perquè els alumnes visquin tot el procés de l’edició d’un llibre es fa una presentació molt participativa a la Casa de Cultura de Picassent. L’Ajuntament i altres institucions col·laboren en les despeses. La festa encara és més completa perquè la recaptació de la venda dels llibres va íntegrament a diverses ONG, entre elles, Menunts del Món.

Fins aquí la informació. Ara ve l’opinió.

Una opinió que mai no serà objectiva ni distant perquè estic lligada sentimentalment tant a La Comarcal com a Menuts. És per això que quan el primer any, de la mà del professor Héctor Tronchoni es va posar en marxa el projecte literari el vaig trobar molt engrescador, i com tantes altres persones hi vaig participar amb un text modestíssim. I quan Imma López, la directora de l’escola i Esther Roig, la presidenta de Menuts van arribar a un acord de col·laboració em vaig sentir immensament feliç. Feliç que els alumnes de la Comarcal sàpiguen que el seu treball des d’una escola tan fantàstica com aquesta, és útil per millorar una mica les condicions escolars d’un grup de fillets de Bolívia. N’Esther fa una bona feina de divulgació i els al·lots saben per a que serveix cada euro que es recapta amb la venda dels llibres. Per això he posat aquest títol al post: llibres, cooperació i una escola oberta. I com que es tracta de col·laborar, obertament us deman que compreu els llibres. A través de l’escola o a través de Menuts, i també a la cooperativa Abacus.

Comentaris

esperança

Re: Llibres, cooperació i una escola oberta

esperança | 31/12/2009, 12:20

Hèctor: nosaltres també et desitgem el millor en l'aventura personal que has iniciat. sabem que t'enriquiràs amb les experiències que estàs adquirint.

HÈCTOR TRONCHONI ALBERT

Un abraç fort com l'atracció entre les bombolles que trenquen a la mar

HÈCTOR TRONCHONI ALBERT | 30/12/2009, 11:09

Hola Esperança, em vaig alegrar moltíssim de saludar-vos novament al hall de l'Escola, ón s'hi trobem per xerrar i celebrar que la Nostra Escola és obert, i així la volem. Desitjar-te un 2010 ple de llavors que sens dubte creixeran. Als quatre, amb estima. Felicitats.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura