Esperança Camps - Dietari

Quan

a J.

Un dia em va dir:

Quan tenguis ganes de veure com de transparent és el desert dels teus ulls, dóna’m la mà i camina amb mi. Vine i juga i bufa i corre, que tots dos junts navegarem per paradisos insondables. Quan tenguis ganes d’aprendre el meu alfabet rocós, mira’m, que sóc infant i sóc la mar gran. Abandona-ho tot i fuig. Sense equipatge. Vigila aquells que et volen fermada, que jo et vull lliure. Quan tenguis ganes de sebre qui ets, qui sóc qui som, com som, cerca la torre i escolta les campanes. El muetzí et farà arribar el meu missatge amb aquella paraula ja tant desgastada i que a vegades fa tanta vergonya pronunciar.

Un dia li vaig dir:

Quan tindré ganes de veure com d’ample és el teu cor, et donaré la mar i començarem a córrer plegats. Obrirem barreres i travessarem tanques i tots dos junts ens perdrem dins la marina. Quan tindré ganes de llegir-te, et beuré. No abandonaré res. No fugiré, i si ho faig, tu seràs el meu equipatge. Lliure seré sempre, fermada a tu. Quan tindré ganes de sebre qui ets, qui sóc, qui som, demanaré silenci als portaveus i diré amor.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La por 'Les sabatilles rosanarrativa breu 'Loniaobra col·lectiva La cervesa de la Highsmithobra col·lectiva Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura