Esperança Camps - Dietari

Amb Vicent Usó i el músic a València

La cita era ahir fosquet a la Casa del Llibre de València. Vicent Usó presentava El Músic del Boulevard Rossini, la novel·la amb què va quedar finalista del Premi Sant Jordi 2008. Entre el públic hi havia una bona colla d’escriptors col·legues de Vicent. No sé si els recordaré tots però hi havia Salvador Company, Vicent Borràs, Jaume Pérez Montaner, Urbà Lozano, Ramon Guillem, segur que n’hi havia més, que em perdonin. A Vicent l’havia d’acompanyar Alfons Cervera, però una qüestió personal d’última hora li ho va impedir. Amb tot, l’autor se’n va sortir perfectament. La presentació em va encantar. El vaig envejar. Va contar el què, el com, i sobretot el perquè de la seua obra d’una manera amena, clara i entenedora. Magnífic. Em vaig sentir molt propera a ell quan va dir que la novel·la li havia sortit camí, que ell no la cercava, no la volia ni l’esperava, però els ulls d’aquell músic... la mirada, la frase del principi, i un ball que comença i ja no saps ni vols acabar. Tots els que érem allà ja estàvem convençuts que és una lectura imprescindible, però em sembla que Vicent ens va seduir i ara intentarem posar el volum a la part més alta del munt de novel·les en espera. I pel que vaig poder copsar, no vaig ser l’única que se n’anà d’allà amb aquesta idea.

I això que El music del boulevard Rossini tenia ahir mateix un duríssim competidor perquè dos carrer més enllà, a El Corte Inglés hi havia una altra signatura de llibres. Els diaris diuen avui que José Maria Aznar va signar 200 exemplars del receptari per sortir de la crisi que acaba de publicar. La foto del costat la vaig fer al metro quan tornava a casa. El llibre obert que té la dona de la foto (clicau per veure-la sencera) és aquest que el senyor Aznar diu que ha escrit. Jo no m’ho crec. No diré cap mentida: a l’estació de Xàtiva del metro hi havia més bosses de El Corte Inglés que de la Casa del Llibre. Ells s´ho perden.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura