Esperança Camps - Dietari

Primer de Maig a la Fira del Llibre

El dia ha estat del tot indecís: s’ha alçat amb sol, han vingut els núvols, han descarregat, ha tornat el sol i els núvols i el vent i el sol... Un primer de maig típic. La manifestació ha estat multitudinària. 20.000 persones diuen els sindicats. 10.000 diu la policia. En tot cas, tothom demanava a una veu un pacte per sortir de la crisi i un nou model industrial. Noves regles per al mercat. Sembla que la crisi econòmica ha fet reviscolar el moviment sindical que en els temps de bonança econòmica semblava endormiscat. Els treballadors ara estem acovardits perquè, segons sembla, només retallant els nostres drets es pot sortir de la crisi.

Ja és una tradició anar a la Fira del Llibre quan s’acaba la mani. Tota la família. M’havia proposat fer bondat i no comprar gaire coses. Tenc un munt de lectures pendents!!! Estic quedant malament amb molta gent.

Jo m’he comportat, però a les nostres filles els hem donat màniga ampla, i com que els llibres que acostumen a llegir són molt gruixats, hem sortit ben carregats de bosses i embalums. A la fira no només s’hi va a comprar llibres, sinó a saludar els amics. El primer a qui m’he trobat és a Ramon Guillem, que cercava la caseta on havia de signar exemplars de “Com l’Angèlica”.

Hem vist unes cues llarguíssimes a la caseta de l’organització: Signaven Ana Maria Matute i Santiago Carrillo. Dos homenatges a la memòria. Ana Maria Matute ha mantingut un diàleg amb dos amics seus que ha resultat un regal per als assistents.

Per resguardar-nos de la pluja hem entrat a una carpa on Fina Girbés feia una activitat d’animació lectora a partir del seu llibre “Poemes de Butxaca”, publicat per Bromera. Divertit. Al final, hem acabat participant tots en la lectura dels textos.

A una altra caseta hi havia Lourdes Bellver i Fina Masgrau, les mares de “La Rateta Marieta”, uns contes quadrats molt agradables i que tan bones estones de primera lectura compartida ens va dur a casa. Quan ja marxàvem, a la caseta de la Llibreria Primado hi havia els col·legues Alfons Cervera i Francesc Bayarri, disposats a signar les seues novetats i a xerrar amb els lectors. El dinar ens l'ha amenitzat la petita amb les olors, bones i horroroses, del llibre de Geronimo Stilton.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura