Esperança Camps - Dietari

El cos deshabitat, a Ferreries

Una altra de les cites que tenia El cos deshabitat era a Ferreries. Teníem poc temps, però hi vam fer una estona dissabte a capvespre, just abans que comencés a ploure. En Pere, de Sa llibreria, ens va rebre amb molta amabilitat, i també els seus pares, que van ser els iniciadors del negoci familiar. Vaig recordar amb sa mare que quan era molt petita anàvem amb la família els diumenges a dinar a Ferreries, i que quasi suplicava als meus pares de fer una aturadeta a Sa llibreria on venien tot de coses d’escriptori, llibres o petites joguines que em cridaven l’atenció. Em van regalar un llibre amb les gloses d’en Joan Pons, es sereno vell, el seu avi. També va venir na Joana Febrer, la regidora de cultura, que em va regalar un cd d’homenatge a mestre Biel Cardona, un home, ens van dir, que per estudiar música havia d’anar a Es Mercadal, i quasi sempre ho feia caminant. I Ferreries, poble d’on per cert és el meu avi, encara em reservava una altra sorpresa. Fins a la carpa es va atracar un company de l’institut a qui feia molts d’anys que no veia. És en Bep Cardona, que era un gran músic i un pintor fantàstic. Ara presideix l’Ateneu Musical de Ferreries, i pel que vaig veure és una persona estimadíssima al poble. En Bep duia una revista enrotllada. Era un nombre de Soterrani. No sé si se’n van editar moltes, però en aquella del 1982 hi havia textos d’en Bep Portella, en Joan F. López Casasnovas, i un relat que vaig escriure aquell any, i que va il•lustrar en Bep. És la foto que encapçala aquest post, i que a més podeu llegir, si voleu, al pdf d’aquí baix.soterrani.pdf (esper la vostra benevolència)

Afegitó escrit dimecres, 29 de maig: Dilmarts a capvespre m'escriu en Pere de Sa Llibreria per comentar la jugada. Em diu, permeteu-me la immodèstia, que la novel·la s'ha venut bastant bé, i que, fins i tot algunes persones s'han endut a casa algun exemplar de les meues novel·les anteriors. Només puc reiterar l'agraïment tant als lectors com als llibreters.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura