Esperança Camps - Dietari

Normalitat

Començ aquest post quan el Reial Madrid perd 3-0 a Liverpool. No sé si això és important, però em fa il·lusió escriure-ho. Avui hem anat al centre, a respirar l’ambient de les falles per primera vegada enguany. Aquesta setmana prèvia m’agrada molt. A mesura que s’acosten els dies grans em començ a marejar.

Avui era el primer dia que la petita sortia de casa des que va deixar l’hospital. Passejant pel carrer Sant Vicent hem trobat una botiga de bijuteria que ens ha encisat. Anells, rellotges, penjolls, collars, polseres, anelletes... tot perfectament organitzat per colors: tots els adreços negres al costat dels blancs, al costat dels grocs, al costat dels beix, al costat dels marró.... La filleta s’ha enamorat de dues braceroles i unes pinces de colors pels cabells. La falla de la plaça de l’ajuntament ja està molt avançada. Representa els animals salvatges que viuen al Bioparc. A banda de les xurreries, la ciutat comença a omplir-se de tot tipus d’artistes de carrer. El malabarista de les rastes que era a la porta del Rialto encara ha d’assajar una mica més, perquè les masses li queien cada vegada que intentava llançar-les a l’aire. En canvi, l’home que fa bicicletes retorçant un fil de ferro, assegut a la façana de Correus, ja hi té la mà trencada. Davant les floristeries tres guàrdies municipals discuteixen amb un parella que ha arribat just a temps de veure com la grua s’enduia el seu Seat Toledo. Té un dels espills retrovisors trencats i la tapisseria és molt vella. L’home es lamenta que no té els diners per anar a traure’l del dipòsit i que sense el cotxe demà no podrà anar a treballar. Intent fer una foto a la falla, però el contrallum i la distància la fan impossible. Avui no hi ha manters davant els cines Lys. Hi ha molta policia i seria massa arriscat. Fa un fosquet molt agradable i les terrasses són plenes de gent, sobretot, el bar dels kebabs de davant el cine. Turistes amb planos i motxilles.

Passam per la Casa del Llibre per fullejar les novetats. Sé que no puc comprar cap llibre més, de moment, que la tauleta de nit està a punt de fer figa. Al taulell hi ha el tríptic on anuncien els actes de tot el mes. Entre altres hi ha la presentació de “El cos deshabitat” el dia 26, quan tota aquesta parafernàlia fallera ja serà cendra. La petita em diu que té gana. Visca! Fa una setmana que li hem d’embotir el menjar. Em diu que al menys fa dos anys que no anam al McDonald’s i que li ve de gust un poc de menjar ràpid tot i que és conscient que no és gaire sà. Hi anam. Al pis de dalt trobam una taula amb vistes a la plaça de bous. La correguda és a punt d’acabar. Una dona puja darrere de nosaltres i parla sola. Ca carregada amb dues bosses de Mercadona. Bé, no parla sola. Discuteix amb algú a qui només ella veu. Un grup d’al•lotetes que devoren un Mc flury es burlen d’ella, però la dona, aliena a tot, continua la seua discussió. No pot ser que parli tota sola: una disputa tan vehement només es pot mantenir amb algú altre. Quatre al•lotes estrangeres s’asseuen a la taula del costat. La correguda ha acabat i el públic envaeix el carrer Xàtiva. Homes, majoritàriament, observa la meua filla. Les Erasmus trauen uns portàtils i cerquen wi-fi per poder treballar mentre mengen patates fregides. Els guàrdies han d’ordenar la circulació.

Desenes de motos envaeixen la calçada. Centenars de persones desapareixen per la boca del metro. Moltes d’elles les trobam nosaltres a l’andana quan esperam el comboi que ens ha de dur a l’estació d’Amistat, que és la nostra. La petita em dóna la mà per pujar les escales. Tornam a casa contentes. Sense maldecap, amb ganes d’anar a escola demà. Normalitat.

PS. El partit del Reial Madrid ha acabat 4-0

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura