Esperança Camps - Dietari

e-Eclipsi

Eclipsi

Ens haurem de posar al dia. Fa mesos que se sent com un rum-rum, tothom en parla, però no conec ningú que en tengui cap o que n’hagi vist un d’aprop. Em referesc als llibres electrònics, els e-book. Per començar no sé com els he d’anomenar. Llibre electrònic em sembla com llarg i com voler i no poder. e-book, ho trob anglès, és anglès. De l’e-mail hem passat ràpidament al correu electrònic, o sigui que... supòs que serà l’ús qui en fixarà el terme. Fins i tot és probable que no hi hagi unanimitat.

Totes aquests disquisicions venen al cas perquè Bromera, que forma part del consorci edi.cat, comença de manera inminent la venda de llibres descarregables per a ser llegits amb un animalet d’aquests com ara els que Sony intenta escampar pel mercat. Una de les novel·les que prest hi haurà disponibles serà Eclipsi.

Què voleu que us digui? A mi em fa gràcia. No negaré que m’encanten les biblioteques físiques, tocables i olorables, però hi trob moltes utilitats a això dels llibres electrònics. La més immediata, és poder-te endur els set o vuit llibres que pretens llegir durant les vacances dins un enginy que no pesa, que no ocupa lloc i que diuen que és tan còmode i amigable, i que no fa mal a la vista. (En realitat, set o vuit llibres és una ridiculesa, perquè n’hi caben 160 dins la memòria de l’aparell) Una altra avantatge que se m’acut, és l’abaratiment dels costos. Per exemple, això que tants estudiants odien: els llibres de lectura obligatòria que els encolomen a principi de curs. Si se’ls poden descarregar a un preu més barat, millor per a ells, no? I millor pels autors, perquè tal vegada deixaran de fotocopiar-los. No ho sé, a partir d’ara començaré a prestar atenció a tot allò que vegi relacionat amb els llibres electrònics. S’admeten suggeriments.

Apunts relacionats

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura