Esperança Camps - Dietari

Moustaki-Faner

Georges Moustaki havia d’actuar el dia 9 de gener a València però va suspendre l’actuació perquè no es trobava bé. Avui he llegit que ha suspès tots els concerts que havia previst per enguany. Es veu que té una malaltia pulmonar que associada als seus setanta-cinc anys li impedeix pujar als escenaris.

Le Métèque, la cançó que sonarà si pitjau el botó de baix, és una magdalena de Proust per a mi. Le Métèque és l’institut de Ciutadella, a principis dels anys vuitanta, quan només hi havia el Josep Maria Quadrado, al final del carrer Mallorca, davant les cases barates. És un divendres a migdia, la darrera classe del matí. Tocava francès, i el nostre professor era en Pau Faner. Un luxe! Arribava caminant amb molta calma pel passadís. A la mà duia un Revox, un magnetòfon que funcionava amb cinta oberta. El posava parsimoniós damunt la seua taula i el connectava a l’electricitat. Llavors, inevitablement, un de nosaltres alçava la mà: “Pau, que ens posarà de la musique?” En Pau ens mirava complaent i pitjava el play. Moustaki i Brassens. Le Métèque i Les amoreux des bancs publics. I la classe de francès que fluïa entre les bellumes de sol que entraven a l’aula per les persianes baixades.

He començat a escriure aquest text de bon matí, molt abans de les nou del matí que és quan s’actualitza a la xarxa el diari Menorca. A la secció d’opinió he trobat una carta oberta d’Antoni Català a Pau Faner. Diu que es jubila. Bé, imagin que es jubila de professor però no d’escriure ni de pintar. Això no ho fan els artistes genials.

Moustaki i Faner junts a aquest post que volia ser un divertiment i m'ha omplert de nostàlgia. Sana.

.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura