Esperança Camps - Dietari

Dissabte

Som a la feina. Primer dia laborable de l'any per a mi. Em feia un poc de vessa, ho reconec, però ara m'hi trob a gust. Darrere tenc un finestral vidriat i no puc evitar pensar amb els col·legues d'ETB. La redacció està tranquila. Molts companys són de vacances. Els becaris m'han dit que no hi tenen dret. Na Lola m'ha contat les experiències viscudes a Palestina dissabte passat, quan van començar els atacs. Reuters i APTN escupeixen sense treva imatges de Gaza. Gaza bombardejada. Gaza plorant els morts. Militants de Hamas traient de la nevera el cos del darrer líder assassinat. Manifestants arreu del món contra el genocidi. Bush diu que la culpa és de Hamas. La CNN també en parla, però menys. Hi ha calma, avui, res a veure amb la voràgine de dissabte passat quan va començar tot i cada teletip desbordava l'anterior.

Els diaris parlen de les rebaixes, de la convocatòria electoral al país basc, de la feina dels Reis Mags per a quadrar el pressupost d'enguany. La premsa menorquina parla de la penosa situació a l'ajuntament de Ciutadella. No m'ho puc creure! Han passat cinc mesos! La situació es va podrint i es va podrint... Tant costa oblidar els interessos de partit? Aquest estiu n'hem parlat molt amb na Maite Salord d'aquest tema. Ella, avui explica al seu blog la postura del PSM. També en Nel Martí exposa els seus motius. Trob a faltar altres pronunciaments clars, sense mitges paraules. Personalment em costa molt d'esforç continuar interessada per la qüestió. A vegades pens que tant me fa si cau com si penja. Desafecció, crec que se'n diu d'aquest sentiment. Quan veig que això em passa m'oblig a tornar a pensar en el tema. Raonar que es tracta del meu poble, ... però em fa tanta vessa. Tant de bo això només em passi a mi, perquè sinó, a les pròximes eleccions municipals hi pot haver sorpreses en forma d'abstenció o el que és pitjor: en forma de partits formats a partir de la crisi. Partits amb vocació redemptora, que són els que em fan més por, i que arreplegaran els vots d'aquells que estan farts dels polítics que tenen una curtesa de mires que fa caure de cul.

Em sap greú, me n'he anat del tema. Jo volia explicar el meu primer dia laborable, però Ciutadella em fa plorar.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura