Esperança Camps - Dietari

Ú de gener de 2009

M’agraden les primeres hores del primer dia de l’any. Tot és quiet. No passen cotxes. No es mouen ni les fulles dels arbres. La palmera s’ha fet estàtua de sal. Els amos dels cans els demanen paciència. És com si el món estigués expectant. Esperant a veure quins són els primers moviments que fan els altres. Com brillarà la lluna. Com bufaran els vents. Quina cadència tindran les marees. De com vagin les primeres hores del primer dia de l’any depèn tota la resta. Per això, aquesta calma és a l’hora benèfica i inquietant.

Al meu carrer hi ha poques restes de la festa d’anit. Quina festa? Tres mitges serpentines i un bòtil de cava que algú ha deixat a la vorera. Ah, i unes lletres bròfegues al parabrisa d’un cotxe. Res més. La festa d’anit ja no és festa. Avui és dia d’estrena i de repeticions. Els valsos, les marxes, les palmes dels assistents. Els salts d’esquí. El vermut. No em posis gaire vianda que no tenc gens de gana. I el telenotícies que fa el repàs de la nit. I els tòpics. Avui no hi ha diari. T’enrecordes de quan no hi havia ni notícies a la tele? Però això serà més tard.

A casa tothom dorm. A moltes cases, tothom dorm. A la ràdio parlen del cinquanta aniversari de la Revolució Cubana. Abans han repassat els primers sis dies de l’ofensiva israeliana sobre Gaza. L’agenda és neta. Els dies festius i les vacances esperen amb paciència que els gasti. Les diades assenyalades estan totes per celebrar. N’hi ha de previstes, i tal vegada en vindran algunes per sorpresa, que són les que més m’estim. Totes les pàgines del mes de febrer són en blanc. Blanc d’il•lusió: esperen que en una d’elles anoti el dia de sortida de El cos deshabitat.

De moment, continuarem en contacte a través d’aquesta finestra que és el blog. BON ANY A TOTHOM!

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura