Esperança Camps - Dietari

Nadal III

Aquesta il·lustració és la que hem emprat a casa per felicitar electrònicament les festes. És un dibuix poc nadalenc, i tal vegada per això ens ha semblat adequat. L'autora de la imatge és la nostra filla major, molt aficionada als comics manga i a tot allò que vengui del Japó. És un dibuix que té història ja que el va començar el cap de setmana passat per regalar-lo a la seua "amiga invisible" de l'escola.

Com que a ella no li ha agradat mai participar en aquesta mena de coses com ara l'amic invisible li vam preguntar com és que enguany sí que hi jugava. Ens va contestar que com que ja és a l'últim curs de l'escola, i potser no tornarà a veure alguns dels seus companys, havia accedit a participar d'aquesta i altres convencions nadalenques de les que fins ara havia fugit. I va afegir que ja que entrava en el joc jugaria fins al final. I això ens va dur a un altre debat: el de les coses que es fan perquè els altres esperen de nosaltres que les fem.

Evidentment, la nostra conversa va estar més plena de preguntes que de respostes, però em va fer l'efecte que des dels seus quinze anys tenia algunes coses més clares que jo. Ahir vam assistir a la darrera festa de Nadal que li tocarà viure a l'escola. Quan vaig veure els al·lots i al·lotes de la classe de quart com intentaven vendre tires per la rifa de la panera, em van provocar molta nostàlgia.

Comentaris

Elena

Re: Nadal III

Elena | 21/12/2008, 18:48

Sigui com sigui, té molt de mèrit. Enhorabona, Emma!

esperança

Re: Nadal III

esperança | 21/12/2008, 18:10

jo no ho entenc gaire, però em sembla que les figures les va dibuixar a mà, amb tinta xinesa i les va escanejar. amb el paint va corregir la mà dreta de l'al·lot que tenia una imperfecció, i la resta del treball el va fer amb el photoshop. diu que no s'aclareix gaire amb la tablet de dibuixar i prefereix el ratolí. i pel que fa al paint, es veu que li té molta estima perquè és l'única cosa que li deixàvem emprar quan era petitona i s'asseia a l'ordinador de casa i omplia la pantalla de colorins amb el flit i el pinzell gruixat.

Elena

Re: Nadal III

Elena | 21/12/2008, 17:53

Dibuixar això amb el ratolí i l'inservible programa Paint que es veu a la foto és una tota proesa!

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura