Esperança Camps - Dietari

Cent Dies

I diu que ja han passat cent dies. I diu que l’estiu que ara empenyem perquè se’n vagi ha estat un dels més furiosos dels darrers anys. I tu l’has passat a Mallorca, al Palma Arena. Perquè fa cent dies que ets al Govern de les Illes Balears. El teu país.

Tothom fa balanços. Els diaris cerquen els titulars i les declaracions. També cerquen contradiccions i incompliments. A la Conselleria també fem llistes. La llista de tot allò que volem fer. La llista de tot allò que estem fent. La llista de tot allò que ja hem fet. La llista de tot allò que farem. La llista de tot allò que no és a cap llista però que segur que haurem de fer perquè.

Han estat cent dies de feina intensa, d’aprenentatge, de conjuntar i compassar un equip de persones carregats d’il·lusió i de ganes i de moltes idees per fer rutllar una Conselleria que partia amb la rèmora d’estar feta d’àrees que mai havien estat juntes o que, simplement, no existien. I amb una altra rèmora gens sobrera que és la situació de zona catastròfica en què hem trobat els comptes. Sé que pot sonar a excusa de mal pagador i a demagògic, però no és.

Han estat cent dies de notar el pes de la responsabilitat, de saber que allò que fem afecta persones que tenen noms i cognoms. Cent dies que ens han servit per conèixer gent. Per notar que hi ha molts col·lectius que duen anys oblidats i que quan són rebuts a la Conselleria el primer que fan és agrair-te el gest. I de sobte penses, què vol dir que ens agraïu el gest? És la nostra obligació. Si som la Conselleria de Cultura hem de rebre, hem de conèixer, hem de parlar, hem d’escoltar la gent de tots els sectors que hi tenen a veure. Igual que en temes esportius. Igual que en temes de dret de ciutadania i bon govern que són els relacionats amb la Participació i la Transparència.

Així és que avui, que tornes al blog, aprofites tu per agrair el gest a tota la gent que té interès per ensenyar-vos. A tota la gent que us vol explicar com està el seu sector. A tota la gent que malda per fer-vos veure les flaqueses del sistema... que s’atraquin a vosaltres i us ho expliquin. Que us suggereixin cap on hauríem d’anar...

I també aprofites, és clar, per agrair la feina d’un equip que té noms i llinatges i que són el cor que fa bategar la Conselleria de Participació Transparència i Cultura del Govern de les Illes Balears. Ruth Mateu, Marta Fuxà, Carles Gonyalons, Jaume Gomila, Miquel Gallardo, Josep Ramon Cerdà, Joan Ferrà, Joan Noguera, Xavier Pujades, Àngels Àlvarez, Itziar Lecea, Natàlia Pérez, Sebastià Sabater. I en Nel Martí, en Pep Castells i na Patrícia Font que, des del grup Parlamentari Més per Menorca, remen amb força transformadora en la mateixa direcció per fer rutllar la Conselleria en bé dels ciutadans.

I diu que ja han passat cent dies i arriba la tardor i després vindrà l'hivern mallorquí que no saps si serà el més fred o el més càlid o també furiós dels darrers anys, però segur que serà el més rar. Se’ns ha girat feina. Cent dies no són res en comparació amb el que queda de legislatura i açò tot just acaba de començar.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura