Esperança Camps - Dietari

I ja fa dos anys

I ja fa dos anys.

El dia abans ta mare t’havia obligat a sortir de casa per anar a berenar a la cafeteria d’El Corte Inglés: xurros i cafè amb llet. Dissabte vas sortir de casa molt de matí. Vas assaborir cada metre del recorregut com si fos l'últim dia que fessis. Era l'últim. Feies les fotos que avui recureres per a il·lustrar aquest post. Vas escriure alguna cosa sobre els preus de l’AVE i vas muntar el suport d'imatges. Vas preparar la conferència de FORTA, vas escriure uns mini posts al blog explicant l'espera.

De bon matí, el cinturó de còmplices t’ajudava a respirar: en Jesús, n’Empar, na Maria Josep, n’Albert... A la redacció hi va haver llàgrimes, renecs i silencis insuportables. Als passadissos hi havia ombres. Als serveis hi havia ràbia. Al pàrquing hi va haver abraçades llargues i interrogants permanents.

Dies després va venir tot allò dels comiats al centre de formació, el fred i la pluja i la companyia. I tantes coses que s’han dit, que s’han escrit, que s’han repetit i que no es podran oblidar mai. I van arribar l'estiu i la tardor. I després va venir novembre i tot allò que encara et sembla tan irreal. I tanmateix, Ja feia prop de dos mesos que els companys de la ràdio eren fora. El nou de febrer us tocava a més de 800. Després els va tocar a tants i tants altes. I entre uns i altres, milers de persones del nostre país, de tots els sectors i de tots els oficis, han perdut la seua feina. Sense tenir-ne cap culpa.

Ara hi penses, perquè fa dos anys. Probablement poses sal a la ferida i no toca. Fa dos anys que va passar tot allò i el món continua girant redó. I fas balanç. Tens els mateixos amics que tenies i uns quants més. Els estalons hi són. Hi ha abraçades i xurros i ginlenons. I també rialles. I llàgrimes.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura