Esperança Camps - Dietari

París va durar poc (conte de cap d'any)

París va durar poc. A Nova York no hi vàreu arribar. Us ho havíeu promès. Sempre us prometíeu fugides l’un a l’altre. L’any que ve farem això. Un dia anirem allà. Si tot va bé arribarem fins no sé on. Sempre cercàveu un forat per on desaparèixer, com si el mapa del món fos massa petit per a vosaltres. Sempre miràveu molt més enllà del lloc que xafaven les vostres botes. Sempre en marxa. Aquest volcà que s’acaba de despertar; aquesta vall de nom impronunciable; aquell poble remot que té una biblioteca minúscula; aquell vaixell que solca la mar entre un cap i un altre. Una Vespa, una bicicleta, un avió... qualsevol mitjà de locomoció era bo per continuar planificant. No us agradava la paraula viatge. Tampoc no dèieu excursió. Vosaltres anàveu a tal banda o a tal altra. O saltàveu d’un continent a l’altre. Fèieu travessies i creuàveu fronteres. Això vostre no era viatjar. Era molt més, pensàveu.

París va durar poc. Va ser com una tempesta d’estiu, sorollosa i sorprenent, però breu. I us va deixar les sabates molles i els cabells molls i l’amor moll. I amb tanta banyadura tot es va complicar. Quan el verdet es va fer l’amo de les vostres pells cada carícia era un escarrufament i els llavis eren molsosos de veritat, sense metàfores. Tant a tu com a ell us va créixer una mena de tarquim que us enverinava els petons. Per això París va durar poc, i quan vàreu intentar Nova York tots dos éreu dos éssers gelatinosos que només aspiràveu a envellir. Junts o separats, a tu tant et feia, i a ell, tant et fa saber a què aspirava ell des del racó còmode que compartíeu en una caseta eixuta, sense mapes, sense petons i sense París.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura