Esperança Camps - Dietari

gràcies!

Fas una xifra redona i respectable d’anys i aquell qui t’estima et diu anam a Mallorca a celebrar-ho i et dóna uns papers amb la reserva d’un hotel a Sineu i els bitllets del vaixell per a vosaltres i pel cotxe. I embarcau.I arribau a l’hotelet que resulta que és una casa amb història i la vostra habitació és un dúplex amb una terrasseta privada que mira al jardí i a un circ pobre i petit. I damunt el llit hi trobes un cartell i uns bombons. I baixes a la piscina i et trobes l’autora del cartell i els bombons que resulta que és la teua millor amiga que també ha vingut amb la seua filla perquè vol celebrar amb tu aquesta xifra tan redona. I et quedes sense paraules. Et costa reaccionar. Et sents desubicada. Què ha passat? Quanta gent conxorxada perquè tenguis un dia inoblidable!

I agafau el cotxe i voltau per l’illa. I uns bons amics mallorquins han organitzat un sopar i us han obert casa seua per celebrar el teu aniversari. I hi ha una piscina i un moixet i carn torrada i bon rotllo i un pastís de xocolata impressionant. I a l'endemà feu el turista. I ensenyes Mallorca a la teua filla petita. I pujau al tren de Sóller.

I vas a ca’n Joan de s’aigo per menjar el mateix gelat d’ametla que vas tastar quan tenies 13 anys i reunir-te amb dues amigues més. I allà et trobes, per casualitat, amb una cosina. I a la plaça de Sineu a la nit hi ha ball. I visites la Catedral de Palma perquè la teua filla vegi les síndries i els melons i les calaveres i aquell cor esberlat a la Capella del Santíssim de Barceló i us perdeu pels carrerons plens de turistes i de botigues de souvenirs i vosaltres també feu el guiri i pujau al bus turístic. El sol us crema el nas. La locutora us socarra l’oida amb un relat pèssim i una música flamenca insuportable. I els ennivolats us amenacen i us plou damunt. I reis. i torna a sortir el sol. i arribau a l'hotel i teniu tota la piscina per a vosaltres fins que fa pell de gallina. i a la plaça de Sineu fas que la teua amiga tasti el frit. I després us feis una “pomada” de Xoriguer que tenen ben a la mostra a la gelateria. I fa fred i humitat.

I us heu d’acomiadar de la teua amiga i la seua filla que tornen a casa molt de matí. I encara no te'n saps avenir d'aquest gest tan generós que ha tingut i li ho dius perquè saps que mai no oblidaràs aquesta celebració a Mallorca plena de sorpreses i de troballes.

I vosaltres també heu de fer la maleta però encara teniu temps per baixar a les coves del Drac i veure aquest espectacle musical que fan al llac Martel i visitar Pollença i el port abans d’anar a Alcúdia per embarcar cap a Ciutadella perquè us queden uns dies més de vacances abans de tornar a València.

Comentaris

esperança

Re: gràcies!

esperança | 26/08/2014, 10:01

gràcies a vosaltres, Elena. M'enduc un sac de records i moments extraordinaris per a gaudir-ne tot l'any.

Elena

Re: gràcies!

Elena | 25/08/2014, 14:05

Va ser un plaer i un honor tenir-vos a casa per celebrar una data tan important! Una forta abraçada!

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La por 'Les sabatilles rosanarrativa breu 'Loniaobra col·lectiva La cervesa de la Highsmithobra col·lectiva Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura