Esperança Camps - Dietari

la felicitat absoluta

em sembla que dissabte, a l'hora en que el sol ja estava considerablement baix; quan després d'una paella espectacular començavem a fer la bereneta; quan els cosins ja ens havíem posat al dia de les novetats; quan els majors també s'havien explicat les malalties i les xacres, però també la milloria en algun mal; quan havíem parlat de política i de corrupció i de tot això tan xungo; quan les fitxes del dòmino i les cartes del 51 anaven i venien damunt les taules; quan el ventet suavitzava la temperatura i ens regalava un fosquet impressionant, vaig sebre què és la felicitat absoluta. I ho vaig veure als ulls i a les mans i a la roba d'un grup de fillets i filletes d'entre tres i dotze anys que feia hores que jugaven lluny dels seus pares; que gaudien obrint i tancant una aixeta per omplir un bòtil que després buidarien; embrutant-te fins a les celles de fang; construint una cabana amb tres trossos de llenya i un llençol vell; trescant per entre els sembrats; descobrint tresors davall un figuera; veient com arriba la fosca sense passar cap pena; furgant la terra per fer un pou que ves a sabre on els hauria de dur; relacionant-se quasi sense paraules, però també sense barallar-se. En els ulls, en la roba, en les ungles plenes de fang d'aquests fillets vaig veure la felicitat absoluta. I no vaig poder deixar de pensar en els fillets de Gaza i en les seues mares.

Comentaris

.

Re: la felicitat absoluta

. | 28/07/2014, 21:25

La felicitat absoluta de la inocència dels més petits... ningú hauria de rompre mai aquesta felicitat dels fillets i filletes d'arreu del món. Però desgraciadament molts menors no poden disfrutar ni de les coses més bàsiques i elementals.
El passat dissabte va ser un dia familiar fantàstic. Un punt de trobada sempre agradable a can Toni i na Pili.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La por 'Les sabatilles rosanarrativa breu 'Loniaobra col·lectiva La cervesa de la Highsmithobra col·lectiva Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura