Esperança Camps - Dietari

El comiat de quart a La Comarcal

Avui és un dia especial a casa. Tota la família anirem a l'escola per participar del comiat de quart.

Aquesta filleta que veis a la foto és Blues Júlia, la petita de casa, el primer dia que va pujar a l'autobús per anar a l'Escola Comarcal. Encara no havia fet els tres anys i la motxilla de rodes que arrossega és la de la seua germana major. Tenia una autètica passió per aquella motxilla. La seua era molt més petitona i no li feia gens de gràcia. La cerimònia d'avui a l'escola servirà per cloure aquesta etapa de l'ensenyament obligatori. Va entrar a la Comarcal als tres anys i en sortirà als quinze, amb totes les ganes de menjar-se el món que tenen les persones d'aquesta edat.

El comiat és un acte entranyable. Elles es posaran vestits de festa i sabates de taló. Ells es repentinaran i tal vegada es posaran corbata. Es faran fotos. Junts. Tots sols. Amb els professors. Sense. Amb els pares. Amb els germans... Als parlaments es convocaran els records i es mirarà el futur. Es recordaran vivències i persones. S'evocaran viatges, cançons o encontres. S'eixamplarà el cor tot pensant que cada pedra, cada arbre, cada racó de l'escola té alguna coseta d'irrepetible. A cada espai hi quedarà alguna cosa dels alumnes que han de continuar creixent fora d'aquestes aules. A l'enllaç hi ha el que vaig escriure ara fa justament cinc anys quan la major de casa també va deixar l'escola. Els sentiments són els mateixos. La sensació d'agraïment a una escola que ens acull i fa que ens trobem com a casa són infinits.

Comentaris

Tonetxo Pardiñas

Records

Tonetxo Pardiñas | 02/09/2014, 17:23

Recorde el de Pau, també la meua menuda. Ella havia començat també amb 2 anyets.
Són 14 anys de vida, records i experiències. No només d'ella, també nostres. Més d'un i d'una vam plorar amb les emocions que lluitaven a dintre nostre.
Una abraçada ben forta a Blues Júlia, a Jazz Emma, a Jesús i a tu, que ens contaràs com ha anat i que heu organitzat en aquesta festa gran d'eixida del cau calent i protector cap al món exterior.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura