Esperança Camps - Dietari

Carta al president Fabra

foto: Prats i Camps

Molt honorable President de la Generalitat:

Sé que avui teniu una agenda molt plena i un dia molt atrafegat. De bon matí heu hagut d’anar al circuit de Xest a veure les curses de motos i de vesprada anireu a l’Oceanogràfic a lliurar els premis als justos guanyadors.

No sé si us ho han explicat, President, però ahir dissabte, milers de persones van eixir al carrer a Castelló, València i Alacant per a demanar-vos que no tanqueu RTVV. Alguns exigien a crits la vostra dimissió perquè consideren que vau prendre una decisió precipitada i gens reflexiva. Volen que plegueu perquè no teniu gens de ganes de negociar i a més a més us deixeu assessorar per persones que no estimen gens el nostre País. El nostre País petit, vull dir. Gent com Pedro J. s’estima només la seua butxaca i si per a omplir-la s’ha de carregar un mitjà de comunicació públic farà el que va fer dimarts passat, quan vos li vareu demanar consell i ell us va dir: tanca-la, Alberto, total, para lo que sirve, y además está la coña esta del valenciano que hablan cuatro indocumentados desgraciados. I vos, president, ho vareu fer. No us va importar gens botar-vos alguns articles de l’Estatut, que hauria de ser el nord que hauria de guiar les vostres decisions. Tampoc no us va fer res menysprear la directora general d’una empresa que té plena autonomia de funcionament. I, menys encara, president, us va fer res botar-vos una sentència del Tribunal Superior de Justícia de València. Per tot això i moltes altres coses, president, milers de persones van demanar ahir dissabte la vostra dimissió.

Però no eren totes. Vull dir, president, que entre tots els manifestants hi havia gent que no us vol veure fora de Palau perquè us van votar. Bé, en realitat van votar Francisco Camps, però això és una altra història. A la manifestació d’ahir hi havia gent que no és ni roja ni separatista i mai votaria aquest tripartit que vos demonitzeu. Hi havia llauradors que vol saber si demà plourà. Hi havia mestresses de casa que segueixen amb interès l’Alqueria Blanca. Hi havia estudiants que volen que continue Trau la llengua. I fins i tot persones que reien amb els episodis de “El poble del costat”. Hi havia Universitaris que van créixer veient Babalà. Uns altres portaven màscares de Son Goku.... Aquestes persones hi havia, president, a la manifestació de dissabte.

Personalment tant me fa si dimitiu o no. Ja sabeu que no us vaig votar, però tinc paciència i sé que el 2015 vos i el vostre partit sereu desallotjats democràticament de les institucions. Avui vull que canvieu d’opinió. Que tingueu un gest. Que, entre sarau i sarau, reflexioneu i crideu a dialogar el comitè d’empresa. Que us interesseu pel pla B que sembla que tenia preparat l’anterior directora general. Que demostreu als valencians que us importen més ells que Pedro José Ramírez i tot el cinturó mediàtic que saliva tot esperant l’alliberament de l’espai radioelèctric. Que no tanqueu RTVV, vull, president.

President, em perdonareu, però mentre estic escrivint aquesta lletra pense que no em fareu cas. Pense que una persona que és incapaç de rebre com toca les víctimes de l’accident del metro; que una persona que és incapaç d’expulsar de les Corts els diputats imputats per corrupció; que és incapaç d’abandonar la demagògia en els seus discursos.... Una persona així, president, no dimitirà. Ni canviarà d’opinió. Encara que sàpiga del cert que la seua carrera política està esgotada. Que quan acabe la legislatura serà una joguina trencada. Ningú us voldrà, president. Vos no heu assumit la veu d’un poble. Eixireu als llibres d’història com la persona que va emmordassar els valencians i els va llevar l’únic mitjà de comunicació en llengua pròpia.

I ja sabeu allò que va dir Jaume I a Mallorca: Vergonya, cavallers, vergonya.

Comentaris

Josep

Re: Carta al president Fabra

Josep | 13/11/2013, 18:19

fantàstic article. Clar i valencià.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura