Esperança Camps - Dietari

#JusticiaRTVV

Aquest dilluns, dia 21 d'octubre es veuran a la sala del social del Tribunal Superior de Justícia de València les quatre demandes col·lectives presentades pels quatre sindicats de classe dels sis que formen el comitè d'empresa d'RTVV contra l'expedient de regulació d'ocupació aprovat el 22 d'agost del 2012 pel Consell d'Administració de Radiotelevisió Valenciana, que es va executar entre el 20 d'octubre del 2012 i el 31 d'agost del 2013 amb un resultat de prop de mil treballadors acomiadats. Tot l'anterior que he escrit expressament d'una manera tan espessa vol dir que, per fi, dilluns que ve es farà el judici de l'ERO. Vol dir que finalment els treballadors, a través dels advocats dels nostres sindicats, podrem explicar al jutge per què pensam que l'empresa va actuar de mala fe, per què pensam que no s'han seguit uns criteris objectius per a selecionar els treballadors afectats, per què pensam que ni tan sols les persones que van elaborar les llistes van seguir els criteris proposats per l'empresa, per què pensam que estem davant un ERO ideològic, per què pensam que les decisions preses per les diferents direccions d'RTVV no s'han ajustat a la llei, per què pensam que mai ens havien d'haver despatxat, per què pensam que hem de tornar als nostres llocs de treball, per què pensam que l'ERO és una excusa perfecta per a privatitzar un servei públic, per què pensam que les diferents direccions d'RTVV han comès un frau i han enaganyat els valencians.

Semblava que no arribaria mai, aquest dia. Hem passat un final d'estiu i una tardor i un hivern i una primavera i un estiu i un inici de tardor molt llargs i molt durs i molt penosos. Hem rigut, hem plorat, hem cridat, hem sortit al carrer, hem escrit, hem cantat... per defensar els nostres llocs de treball i per fer veure als ciutadans que als despatxos d'aquell edifici emblemàtic de Burjassot i potser també als despatxos del carrer de Cavallers, s'estaven cometent indecències. Per exemple, s'estava furtant als valencians el dret de tenir un mitjà de comunicació públic en valencià i de qualitat. Per exemple, s'estava planificant de quina manera els pocs doblers que quedaven a la caixa els podien repartir entre empreses molt pròximes al Partit Popular per continuar engreixant la maquinària propagandística.

Però dilluns serà el dia de la veritat. Dilluns, els treballadors ja no estarem en inferioritat de condicions. Dilluns, els lletrats que defensaran l'empresa hauran d'acatar el que digui el jutge. Hauran d'escoltar el relat de les barbaritats que han perpetrat i m'imagin que una darrere l'atre deuen dibuixar un panorama curiós. Els lletrats hauran de donar explicacions, hauran de facilitar documentació. Dilluns, és l'empresa, els directius actuals i els passats, els que hauran de passar per la vergonya d'escoltar testimonis, de llegir papers i informes irrefutables. Dilluns, els advocats dels nostres sindicats posaran tot d'evidències, dades, xifres, proves damunt el nostre plat de la balança. Dubt molt que la part demandada en tengui prou per a poder fer el contrapès.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura