Esperança Camps - Dietari

Carnets de Ciutadella. Adéu RTVV, el llibre

Alguns lectors d'aquest dietari haureu vist com al prestatge de la part de baix de la pàgina ha aparegut en silenci i sense avisar, la portada d'un nou llibre. En realitat, el llibre no és meu. Tal com posa en lletretes blanques es tracta d'una obra col·lectiva. Molt col·lectiva. Aquest volum és un recull d'articles que retraten des de molts angles i des de molts de punts de vista la desfeta d'RTVV. Hi participam molts autors. En Borja Flors i en Vicent Climent han estat els encarregats de recopilar els textos, ordenar-los i posa-hi un marc teòric i cronològic. Però el llibre és de tots. Per començar, és dels prop de 1.200 trreballadors d'RTVV que van rebre aquell Muy señora mia sirva la presente. També és d'aquells que no el van rebre i continuen vinculats a la casa. Però el llibre, que té aquest subtítol que parla del penúltim fracàs de la societat valenciana... és justament dels valencians. Els valencians amb els seus impostos han pagat la ràdio i la televisió que hara està sent tossudament desactivada, desfeta, anorreada. Els valencians amb els seus vots han elegit els governants que han permès que la ràdio i la televisió pública es convertissin en el que són o han estat o seran. Això no és un retret, és una constatació.

Al llibre, que edita el Servei de Publicacions de la Universitat de València, hi trobareu articles en castellà i en català. Hi trobareu textos teòrics o poètics. Hi ha reflexions assenyades i desfogaments propis de moments de molta crisi.... Hi ha també una cronologia de l'ERO, un retrat dels directius que l'han perpetrat, la reacció del comitè d'empresa... Hi ha molts elements que poden donar peu a estudis molts assenyats o, senzillament poden servir per a aixecar acta de la desfeta.

M'agradaria que el llegissiu, aquest llibre

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura