Esperança Camps - Dietari

Carnets de Ciutadella. Que diu el conseller Císcar que el jutge no es passi ni un pèl, que com que la jugueta és seua, la tancaran.

Tothom espera aquesta onada de calor que diuen que ens farà bollir a tots com la mar, com la cassola al forn, però de moment el vent bufa del nord i l'aigua de la mar continua freda. Ah, i encara dormim amb el cobrellit d'estiu. Escric això a la cafeteria Jaume II que és, un any més, la meua 'oficina' temporal. El cafè és acceptable i la velocitat de la wifi, també. És un gust venir aquí: any rere any hi ha els mateixos parroquians que ocupen les mateixes taules que parlen de les mateixes coses que riuen les mateixes bromes. Avui, però costa concentrar-se, perquè fan més trull de l'habitual. Un d'aquests homes amb pantaló curt i samarreta d'estirants intenta cantar com a baix i la seua veu retruny per tot el local. Em pos els auriculars i cerc alguna música a l'ordinador per a contrarrestar aquest atac contra els meus timpans.

Em sembla que aquests dies que passaré a Ciutadella ja m'estan sentant bé i he començat la teràpia depuradora que tenia prevista. Em costa desconnectar, és cert, però m'hi esforç molt i molt. Tenc feina a fer i altres compromisos que m'hi ajuden, però hi ha dies com avui, per exemple, que, en escoltar el conseller portaveu, se'm posa la pell de gallina. No sé si és habitual que els polítics es dediquin a coaccionar els jutges, però el senyor Císcar ho fa cada divendres a la roda de pemsa on ha d'explicar els acords del Consell. Avui ho ha dit amb totes les paraules, però no és la primera vegada que aquest senyor deixa ben clar que si el jutge anula l'ERO a RTVV hauran de tancar la paradeta. I no es posa vermell tampoc quan diu que l'ERO està tan i tan ben fet que sap del cert que el jutge no l'anularà. Amb declaracions com aquesta és difícil posar cara d'estiu i de relax per molt que les aigües on ned estan impressionantment netes.

Aquí continuam, al Jamue II, mentre els parroquians fan bromes a dues al·lotes angleses amb capell de palla que viuen mediterràniament i tornen en bicicleta de nedar de qualsevol de les pltges del sud i necessiten anar al servei i compren un bòtil d'aigua fontvella de litre i mig, molt fresca; mentre arriba el repartidor de les cerveses Illa; mentre un fillet veí ha vingut a comprar un polo i jo em faig el propòsit dendur-me a casa una bossa de glaçons... per si arriba l'onada de calor... és clar"

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura