Esperança Camps - Dietari

Acción Laboral, fum, fum, fum

Vint-iquatre hores. He necessitat tot un dia sencer per poder aclarir una mica les idees i conceptes. Estic parlant d'Accion laboral i de les reunions xerrades que ens estan fent als despatxats d' RTVV.

Anem per parts: es veu que la famosa Reforma Laboral aquesta que permet que els empresaris facin el que vulguin amb les vides i les hisendes dels treballadors; aquesta llei que converteix els treballadors en esclaus submissos, perquè sinó se n'aniran al carrer; aquesta llei que va llevar la potestat dels jutges del social de decidir si un ERO era pertinent o no abans d'executar-lo....; aquesta llei, dic, a més a més es permet incloure al seu text alguns articles d'humor realment negre. No sé en quin de tots els punts obliga les empreses que fan un ERO que afecta més de 50 persones a elaborar un pla d'acompanyament social i a oferir als treballadors a qui ha tirat a un servei per a tornar a trobar feina. Ja he dit que era humor negre.

Aquí és on entren en joc aquests despatxos, xiringuitos, consultories, agències de col·locació.. que no se sap ben bé què fan ni com ho fan, però que cobren de les empreses que han acomiadat treballadors per a ajudar-los a tornar a trobar feina. Cobren a tant la peça. Entenent com a peça els treballadors que feien una feina impecable, que havien aprovat unes oposicions.... i que un dia els van dir Muy señor(a) mío(a). En el cas d'Acción Laboral, cobra 400 euros per cada despatxat que s'apunta a jugar al seu joc. Multiplicau i veureu com el negoci és redó, es miri per on es miri.

Aquests dies estem en el procés de reunions col·lectives on un "consultor" ens explica que ells no ens formaran ni ens faran cursos, però que si ens hi apuntem (i fem que ells cobrin els 400 euros en el nostre nom) ens donaran tres camins per triar i bla, bla, bla i fum i bla, i bimbolla de sabó i bla bla i fum fum... Després d'això vindran les reunions individuals, és clar, on ens ajudaran a traçar un itinerari, a fer-nos un perfil i bla, i fum i bla i bimbolles de sabó i ennivolats que passen i no sé quantes coses més...

Diuen que aconsegueixen el 30 per d'èxit, parlen d'agendes ocultes, de rastrejar ofertes de treball, d'oferir perfils a empreses que segur que ens necessitaran... La reunió a que la que jo vaig assistir va ser molt plàcida: crec que tots estàvem tan escèptics, tan incrèduls, tan... pel que ens explicava aquell home, que vam deixar anar rius d'indiferència. La cosa va ser tan exagerada que com que ningú feia preguntes, el propi consultor se les feia i se les responia. Em conten, però que altres sessions van ser més mogudetes, que alguns companys van posar en qüestió des del primer punt fins al darrer de l'exposició que els feien....

Ja dic aquí que em vaig apuntar a continuar, que no sé quin dia del mes de juny tenc la sessió individual amb el meu consultor i que ja us informaré. Mentrestant, continuaré oferint els meus serveis de periodista a qui cregui que em pugui necessitar. I confiaré, això sí, en la justícia, perquè l'ERO el tombarem, és clar.

Comentaris

esperança

Re: Acción Laboral, fum, fum, fum

esperança | 02/06/2013, 17:44

Ernest, també vaig veure el ninotet afonat i vaig pensar, estem apanyats si aquesta gent ens ha d'aixecar. Es veu que tenen un discurs après, igual per a tots: també ens va dir això de bankia i del santander i bla, bla, bla... fum, fum, fum...

Ernest Parra

pla de recol.locació

Ernest Parra | 02/06/2013, 17:30

Compartisc cent per cent els teus comentaris, Esperança (gran nom el teu). I m'agradaria fer algun afegit.
En la meua xarrada, els dos consultors van començar a parlar amb el suport d'un PowerPoint. I primera en el front: una imatge d'un ninot ( se suposa que nosaltres) abatut al terra i un altre donant-li la mà perquè s'aixeque (se suposa que ells). Comence a indignar-me!! O siga que encara no sé perquè m'han tirat i he d'estar afonat?! ... Doncs NO!!!!! Tinc els ànims pels núvols.
Continuen xarrant... Indiferència... fins que torne a encendre'm en flames.
- " Vull contar una anècdota. Vam fer l'ERO de Bankia i el Santander ens va cridar perquè volia currículums".
No em vaig poder quedar mut:
- Perdone. Ens pot parlar de la història d'AL? Quanta gent en concret han inserit? (Desde 2007)
Resposta:
- mmmmm... (sufocat) ejem.... (i amb la boca menuda) un 30 % amb contracte de més d'un mes...
Però no va respondre quans continuaven treballant a hores d'ara.
No vull allargar-me més. Van reconèixer no tindre cap experiència en mitjans de comunicació. No tenen acord amb les productores valencianes, però estan creant una matriu d'empreses a Valladolid!!!!!
Res a afegir! Sort companys! La necessitarem!

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura