Esperança Camps - Dietari

Anatomia d'una entrevista a Rafael Chirbes

He fet una cerca al bloc i tot això és el que ha sortit quan he posat la paraula Chirbes. Crec que és d'uns escriptors de qui més he parlat, a qui més he llegit, i a qui més admir, és clar. A pesar que tenim amigues comunes, no el coneixia. Mai havia parlat amb ell, ni tan sols mai m'havia acostat a una presentació per a que em signés un exemplar d'algun dels seus llibres.

Aprofitant que dissabte passat va ser a la Fira del Llibre de València, em vaig atrevir. L'oportunitat me la va donar 9 exili. Supòs que ja coneixeu aquest canal de ràdio i de televisió creat per un grup nombrós de treballadors de Radiotelevisió Valenciana. Treballadors despatxats, és clar. Per correu electrònic vaig demanar a Chirbes si li venia bé que quedàssim una estona abans de la presentació. I em va dir que sí.

Una de les coses que han intentat els directius que han dut RTVV al desastre és humiliar els treballadors afectats per l'ERO i fer-nos creure que no estem al nivell dels que s'han quedat a la casa. Em sembla que no ho estan aconseguint.

Pepe Moreno, un dels millors tècnics de so amb qui he treballat mai, em va deixar un micro i una gravadora i abans em va explicar com funcionava tot. La gent de la Fira ens va facilitar la feina i ens va deixar fer l'entrevista a Chirbes a una sala prou insonoritzada, que al mateix temps és on es disfressaven uns personatges que feien l'animació infantil.

I així va ser com vaig conèixer Rafael Chirbes, li vaig fer l'entrevista, vam parlar fora de micro, i li vaig demanar que em signés "En la orilla", que és el seu darrer llibre i que amb Alfons Cervera va presentar davant una sala plena de gent expectant.

Pepe Moreno ha fet aquest muntatge tan delicat que vull compartir amb vosaltres. De pas us convid a que no perdeu de vista 9 exili perquè hi ha companys molt valuosos i amb molt de talent treballant. Fent moltes coses interessants amb mitjans propis i amb una il·lusió que es contagia.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura