Esperança Camps - Dietari

paraulotes

podria escriure les paraules més gruixudes avui fosquet. és clar que sí. escriure, per exemple, noms i cognoms i malnoms de petimetres que protagonitzen aquesta història de terror que no s’acaba mai. les tenim totes al cap, les persones i les paraules. I és possible i probable i necessari que en solitari, i en la foscor de la cambra, les pronunciem. ben lletrejades. assaborint cada síl·laba. potser també farà falta un bon colp de puny damunt la taula. i un parell de llàgrimes ben plorades. o més. totes les llàgrimes. tots els esgarips. però no em ve de gust deixar-les escrites les paraules malsonants. aquí, no. aquest bloc no es pot embrutar amb paraulotes adreçades a persones que han perdut el do que els fa humans.

no som nosaltres els que ens hem d’amagar. nosaltres no tenim por de les represàlies ni demanam protecció a la policia. nosaltres no tenim el patètic aspecte del gomós, d’aquell que acota el coll i diu si, amo, si no ho faig jo ho farà un altre. nosaltres no signam sentències. nosaltres tenim la raó, tenim les mans, tenim l’ofici i tenim la paraula. ells tenen els sobres i un futur que té la forma i el pes d’una capa d’infàmia que no es podran llevar mai de damunt. aquest serà el llegat que deixaran als seus hereus. la destrossa, el balafiament, el malbaratament i l’abaratiment del somni. els seus cognoms seran l’estigma. ells han destrossat els nostres llocs de treball, però no les nostres vides. les nostres vides valen molt més que el saldo dels oripells amb què s’adornen. ells s’han endut els diners, però ara desfilen en tirereta davant el jutge. el nostre insomni és momentani. el seu, serà perpetu. les seues consciències no els permetran descansar mai més de la seua vida.

nosaltres podem mirar de cara als nostres fills i als nostres pares. ells, no. ells, no. ni avui ni mai.

Comentaris

encarna

Re: paraulotes

encarna | 10/02/2013, 12:06

tornarem a començar, ara en sabem més.e

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura