Esperança Camps - Dietari

"Que la tanquen"? Aquest post també és urgent

Estic seguint des de casa el degoteig de noms d'amics despatxats a la ràdio. Les seues llàgrimes són les meues. I espere que la seua dignitat siga la meua d'ací a unes setmanes. Les llàgrimes s'han de plorar avui i demà. Despús demà tenim feina. Hem d'aconseguir que la justícia pose a cada ú al seu lloc. És lenta, la justícia, però tanta ignonímia no pot quedar sense càstig.

En el cas d'RTVV estem parlant de persones concretes, de més de mil locs de treball. Però no ens enganyem, estem parlant de molt més. La televisió pública és només una rajola de l'edifici de serveis públics que els governs del PP, esperonats per la majoria de col·legues europeus, volen enderrocar. La sanitat, l'educació, la justícia, el transport, la dependència, la cultura... tot el que sone a públic, tot el que siga susceptible de ser gestionat per mans privades per a fer negoci, anirà caient. Ho tiraran.I sempre hi haurà carronyaires disposats a recollir les molles.

Potser han començat pels mitjans de comunicació públics perquè és molt fàcil. Han devaluat tant el seu paper, els han convertit en un instrument al seu servei que, en un context de crisi, bona part de la ciutadania diu, "que la tanquen". És una frase irreflexiva, aquesta. Quan no hi haja mitjans públics, la informació estarà sempre i només en mans del poders econòmics. Sempre i només. Nosaltres deixarem de ser, ara ja sí, per a sempre, ciutadans, per a passar a ser consumidors.

Encara una miqueta més sobre els que diuen, alegrement, "que la tanquen", la tele. És un lloc comú, un altre de tants, que els treballadors hem permès que RTVV arribe al punt de no-res on és ara. Ho diuen sense saber, per exemple, que molts treballadors de la casa van ser arraconats vilment per la senzilla raó de pensar diferent de qui manava. Ho diuen sense saber que aquells que gosaven dir que potser això o allò altre eren condemnats a l'ostracisme. Ho diuen sense saber que durant els últims 17 anys la plantilla s'ha triplicat i que en cada lloc de decisió, per ridícul que semble, s'hi ha posat una persona que, efectivament, no protesta ni diu res..

Potser, el ciutadà que diu "que la tanquen" s'hauria d'interrogar sobre quantes voltes en la seua vida laboral, en qualsevol sector, ell mateix ha contradit en públic el seu cap; o quantes s'ha negat a obeïr una ordre; o quantes voltes ha anat a la premsa, a cara descoberta, a denunciar una mala praxis que es fa en la seua empresa.

I finalment, aquest ciutadà que diu "que la tanquen" referint-se a la RTVV s'hauria de preguntar què ha fet ell per a revertir la situació. Què ha fet per a descavalcar de la poltrona els gestors que han dut l'empresa a la més profunda inanitat. Vull dir, durant quatre convocatòries electorals consecutives, de quin color era la papereta que dipositava en l'urna?

Comentaris

joan

Documentat

joan | 21/12/2012, 20:02

Hola Esperança, precisament a Mèdia.cat vam documentar l'esforç dels treballadors de RTVV per denunciar la manipulació i la censura:

http://www.media.cat/2012/07/17/els-treballadors-de-canal-9-mai-van-dir-res/

Si et cal més informació només has de demanar-la.

stanquvicius

Re: "Que la tanquen"? Aquest post també és urgent

stanquvicius | 18/12/2012, 20:43

-Hola, soy el suplente?
-el suplente?
-El suplente del que antes era el competente. Nada, que de repente, usted tampoco es intendente, y que de patitas en la calle le dejo, como a más gente.
-¿Se refiere al suplente del competente, querrá decir del incompetente?
-A mí eso no me compete, ni ahora, ni de repente, ni últimamente, vengo a despedir a la gente.
-¿Pero está seguro que usted es competente para sustituir al incompetente que iba a despedir a la gente?
-Posiblemente, pero firmo fríamente, y confidentemente, les despido de repente.
-¿De repente?
-Talmente
-Ah..¿y dice que es usted ...?
-El suplente, efectivamente,

Si no fóra perquè la situació és massa seriosa, l'hauríem de considerar una broma, perquè este suplent té molt de personatge d'Azcona......
Una abraçada companys¡¡¡¡ i Justícia, perquè arribarà....perquè sinò ja es poden ficar a tremolar els bombers, policies, catedràtics d'Universitat, infermeres i metges, tots...fins i tot els polítics.... Gràcies esperança i Esperança...

Fart de lladres

Re: "Que la tanquen"? Aquest post també és urgent

Fart de lladres | 18/12/2012, 20:41

Jo ja he arribat a una conclusió. Quan algú em diu: "que la tanquen", o "quan vos tiren?" ultimament conteste el mateix: quan t'atropella a tú un camió?

JPP

C9, que la tanquen !?

JPP | 18/12/2012, 18:36

Mai millor dit.
Mai millor resumit.
Ànims.
Un telespectador solidaritzat.

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura