Esperança Camps - Dietari

Muntanya russa

entra una retxa de sol que divideix en dos la pantalla i m'enlluerna. no hi fa res: quan he arribat aquí fa més d'una hora feia un fred que pelava. comença un nou dia a la feina. és diumenge i és el final d'un pont festiu. hi ha poca animació, diuen. els comerciants ja no saben com ho han de fer per augmentar les vendes. per aquí tot va normal, com sempre, com si res, encara que tots sabem que és com si molt. a vegades em fa la sensació que intentam oblidar el que ens passa, el que ens fan, el que ens fem.... com quan érem petits i hi havia tempesta: si m'amag davall els llençols no em pot passar res, pensava. i efectivament, la tempesta marxava i no havia passat res. i fins i tot sortia el sol, com avui. com ara, que el tenc a l'esquena i projecta un raig sobre la pantalla que la fa irreal.

la setmana que avui o demà comença, segons com es miri, serà de les que tenen forma de munyanya russa, o tobogan. sé que tindrà emocions fortes. dimecres presentarem 'Naufragi a la neu' a València. A l'Octubre (hi estau tots convidats, per cert...) vindran els meus amics, els Unais Vicent Borràs i Urbà Lozano. com que el calendari és capriciós i aquestes coses no es poden acabar de preveure del tot, el mateix dia, i quasi a la mateixa hora, un altre Unai, en Pasqual Alapont presenta el seu llibre 'El racó de Penélope' a Abacus, també a València. jo no m'ho perdria!. i dijous anirem a Ontinyent. un altre amic, escriptor i periodista, en Xavier Aliaga, m'ha convidat a participar en un dels actes d'una programació cultural. amb ell parlarem del procés de creació, i intentaré explicar com ha anat això de publicar dos llibres en pocs mesos de diferència, en dues editorials diferents... la veritat és que ha estat un poc per casualitat, però no tant. pot semblar que 'Col·lecció particular' i 'Naufragi a la neu' no tenen res a veure, però em sembla que tots dos són fruit d'un estat d'ànim que fa temps que dura i que no sé com llevar-me de damunt.

i és possible que la setmana que demà comença em regali altres dies emocionants. i també és probable que hi hagi dies xungos, d'aquests que esperes però no vols que arribin. ja ho veurem.

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura