Esperança Camps - Dietari

Naufragi a la neu

Subsòl
  • Títol: Naufragi a la neu
  • Editorial: Bromera
  • Any: 2012

De la contraportada:

Cristina admet la seua derrota quan puja al tren que la portarà a un refugi de muntanya reconvertit en residència per a joves creadors. Fins ara ha dut una vida desordenada i tot que ha intentat per a sortint-se'n li ha fallat. L'opció d'escriure la novel·la que fa temps que porta dins és la taula de nàufrag a què s'aferra per a tornar-ho a provar. Envoltada només del blanc de la neu, la veu de la protagonista s'entrecreua amb els fragments de la novel·la que pren vida a poc a poc: la història de Paco el Moix, un pinxo que planeja l'atracament a una sucursal bancària, el gran cop que li permetrà retirar-se.

Naufragi a la neu convida el lector a pujar al tren amb la protagonista i a acceptar el joc narratiu que se li planteja. A les primeres pàgines es posa en marxa l'engranatge d'una història dins l'altra. Així, a mesura que avança la novel·la que escriu Cristina, es trenquen els límits de la realitat i ficció i se'ns van descobrint les claus per conèixer la jove i els fantasmes que l'habiten.

Enllaç al booktrailer

En parlen:

Sebastià Bennàssar a 'Llegir en cas d'incendi'

Vicent Alonso al Quadern d'El País

Francesc Calafat en parla al Quadern d'El País

En Pere Gomila ha escrit això al diari Menorca.

Una entrevista al diari Menorca

Jesús M. Tibau en lleveix un fragment aquí

Jesús M. Tibau en parla al seu bloc

Joan M. Mascaró al seu blog

Capítol del programa Un país de llibre

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
Assassins valencianscoord. i pròleg 'Ellas también matanobra col·lectiva 'Absintheobra col·lectiva 'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura