Esperança Camps - Dietari

'Col·lecció particular' a casa, a València

Hi havia símptomes que feien pensar que no seria una presentació normal. I no ho va ser. Estàvem tots citats dijous dia vint a les set i mitja del fosquet per posar de llarg a València "Col·lecció particular", aquest llibret petit i blanquet, que va sortir publicat el mes de juny per l'editorial Moll. Ni els presentadors ni jo mateixa vam voler defugir quin és el nostre present, i com, de quina manera tan macabra s'entronca amb la història de ficció que intent contar a "Col·lecció particular". Molts dels que érem al primer pis de l'Octubre treballam o ho hem fet a RTVV. Tots estem amenaçats per un ERO ferotge que arrasarà aquest mitjà públic que alguns vam ajudar a posar en marxa fa 23 anys. Tots el sentim nostre i el volem públic i plural. A tots ens fa mal la llosa d'incertesa que pesa damunt nosaltres i les nostres famílies.

Tant Amàlia Garrigós com Xavi Sarrià van fer una lectura molt acurada del llibre. A n'Amàlia Xavier Moran la va corprendre i es pregunta amb quants personatges com Xavier Moran ens trobam a la vida quotidiana. En Xavi, que explica Històries del paradís i cantant ens dóna Coratge per continuar endavant, es va fixar en la història d'una manera molt urbana i contemporània.

I quan semblava que l'acte s'havia acabat, que ja ho havíem dit tot, es va produir la màgia que a vegades falta en aquests actes. El públic va reaccionar. És clar, la majoria som periodistes i si no fem preguntes o no interpel·lam aquells que tenim davant, rebentam. Alguns ja s'havien llegit la novel·la. Altres demanaven que no contéssim gaire coses perquè encara la tenien pendent. Però el diàleg que vam encetar va ser molt ric i divertit a estones.

Només puc donar les gràcies per la fidelitat i, entre totes les propostes suggerents que hi havia, haver escollit passar el fosquet a l'Octubre, escoltant com i perquè hem publicat "Col·lecció particular". Entre el públic hi havia persones que ja hi eren el dia que vaig presentar la primera novel·la: es mereixen dues besades amb pipius! I n’hi havia de noves: moltíssimes gràcies.

En aquest pdf trobareu el paper que vaig escriure i que, més o menys, vaig llegir a l'Octubre: valencia-octubre-ccc-21092012.pdf

Comentaris

Afegeix un comentari
Amb suport per a Gravatars
 
'La improbable vida de Joan Fusterlobra col·lectiva Un tresor de paraules 'Barcelona Criminalobra col·lectiva 'La Draga 'Alfabet de futurjoves lectors 'L'illa sense temps El llibre de la maratóobra col·lectiva La cara B Vertigoco-autora Elles també matenco-autora Elles també matenobra col·lectiva Adéu, RTVVobra col·lectiva Naufragi a la neu Col·lecció particular Subsòl obra col·lectiva Vull casar-me amb tu i altres acusacions Dotze bitlles i un bitllot obra col·lectiva Zero Graus (Reedició) El llibre de la marató obra col·lectiva El cos deshabitat Eclipsi Escata de drac obra col·lectiva Zero Graus Quan la Lluna escampa els morts Enllà de la mar Ja t'ho diré o tres rams de locura